Arkivfoto

Arkivfoto

Kunst- og Inspirationsdage hos CreateArt i Slangerup

I weekenden den 25. og 26. maj 2019 inviterer CreateArt til åbent hus arrangement, med en palette af farverige oplevelser for alle kreative sjæle

SLANGERUP Årets største event hos kunstuniverset CreateArt på Industrivej 22 F i Slangerup finder sted den 25. og 26. maj.

I løbet af de sidste seks år har CreateArt udviklet sig fra en hobbyforretning til branchens førende specialbutik med salg af kunstnerartikler til såvel den professionelle kunstner som til hobbymaleren. I 2014 var første år CreateArt inviterede til Kunst og Inspirationsdage og arrangementet gentages hvert år i maj måned.

Der er aktiviteter hele weekenden og alle kan være med. Man kan deltage i kreative workshops og få masser af inspiration, tips og idéer med hjem. Man kan også opleve arbejdende kunstnere der demonstrationer nye materialer og som deler ud af deres erfaring.

I løbet af weekenden kan man opleve, hvordan kreativiteten blomstrer og man kan stifte bekendtskab med portrættegning, farvepaletter, mix media teknikker, oliemaling, alcohol ink, akvarelmaling og homedeco DIY.

Der er fri entré fra kl. 10- 16 og mulighed for at købe kaffe/the, kage og let frokost.

CreateArt er stiftet af René og Vivi Amelung. Du kan se hele programmet på www.createart.dk/events

Publiceret 16 May 2019 09:47

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!