Snart er der igen børneloppemarked i Frederikssund. Foto: Foli Media

Snart er der igen børneloppemarked i Frederikssund. Foto: Foli Media

Børnelopper og god mad

Frederikssund Handel byder på noget for hele familien, når der afholdes børneloppemarked på Torvet 25. maj fra klokken 10

FREDERIKSSUND Over 100 børnelopper står klar til at lave en god handel, når der afholdes børneloppemarked på Torvet i Frederikssund 25. maj fra kl. 10-14.

Skulle sulten melde sig under dagens indkøb har Frederikssund Handel arrangeret mad fra en række madboder, der vil servere lækkerier som thairetter, pandekager, ristede mandler samt ribside burgere og gnaveben.

Torvet vil også blive fyldt med de liflige toner fra Frederikssund Viking Big Band.

Frederikssund Børneloppemarked er blevet en fast tradition, som hvert år trækker masser af mennesker til bymidten og i år bliver herlighederne derudover også krydret med lidt stjernestøv fra Danish Garrison, som møder op med stormtropper fra Star Wars-universet. Derudover vil der være forskellige udendørs-lege til børnene.

Publiceret 16 May 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!