Politikerne kunne i første omgang tilkendegive deres holdninger til udvalgte emner med grønne eller røde kort, hvorpå svarene kunne uddybes.

Politikerne kunne i første omgang tilkendegive deres holdninger til udvalgte emner med grønne eller røde kort, hvorpå svarene kunne uddybes.

VALGKAMP: Rødt kort til bro-betaling - men....

Med undtagelse af Liberal Alliance og SF tilkendegav samtlige partier modstand mod brugerbetaling på den kommende Kronprinsesse Marys Bro.

Af
Henrik Gregersen

Egentlig er det forunderligt.

Ethvert ikke-medlem af Folketinget er imod. Men ikke én eneste MF'er er klar til at ændre den aftale, der ligger bag anlægsloven og brugerbetalingen.

Sådan har billedet set ud længe - og det gentog sig, da partierne søndag eftermiddag på tværs af partier brugte grønne og røde kort til at markere deres opbakning til eller modvilje mod konkrete punkter.

Og mens SF's Trine Torp og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) undlod at bekende kulør til spørgsmålet om brugerbetaling, røg det røde kort op fra samtlige andre kandidater.

Det fik Ny Borgerliges Mette Thiesen til at reagere:

"Jeg synes, det er en lille smule sjovt at sidde et i et panel, hvor alle siger nej, men hvor samtlige andre partier - med undtagelse af Enhedslisten - hvor alle har stemt for brugerbetalingen. Det er fuldstændig utilstedeligt, at man skal betale for at færdes internt i sin egen kommune," lød det fra Thiesen, der understregede, at hendes parti som det eneste har fundet finansiering til en løsning uden brugerbetaling.

Også fra det lokalt valgte Folketingsmedlem Hans Andersen (V), erklærede sig som modstander af brugerbetalingen men havde et aber dabei at tilføje:

"Jeg er sådan set imod brugerbetaling. Også på Kronprinsesse Marys Bro. Men for mig handler det om, at vi prioriterer pengene i Folketinget. Vi har lige i blå blok prioriteret 3,4 milliarder kroner til en motorvej til Frederikssund, og det har altså første prioritet. Lige så snart spaden er i jorden, kæmper jeg for, at det skal være gratis at køre over Kronprinsesse Marys Bro. Det er noget naivt at tro, at vi både kan få motorvej til 3,4 milliarder kroner helt til Frederikssund og så kan afvikle brugerbetalingen her og nu.Man må gerne have lidt realisme."

Rasmus Stoklund (S) er blandt de kandidater, der går til valg på at afskaffe brugerbetalingen, og det holdt han fast efter Hans Andersens opfordring:

"Det er fuldstændig urimeligt, at vi her i Danmark har én kommune, hvor man har skilt den ad på midten, og hvor man skal betale for at færdes fra den ene ende til den anden. Oven i købet så betyder det, at nogle af de erhvervsdrivende i Hornsherred ikke engang har muligheden for at benytte sig af den gamle bro. Jeg synes, det helt principielt er forkert, at man har indøfrt brugerbetaling i én kommune. Og jeg synes, det er mærkeligt, at når man havde stillet i udsigt, at det var noget, man ville brug andre steder, at man så ikke har set det noget andet sted overhovedet," lød det fra Rasmus Stoklund.

Ved debatten blev der også diskuteret blandt andet minimumsnormeringer på børneområdet, en tilbagerulning af det såkaldte omprioriteringsbidrag og statsligt bidrag til kystsikring.

Du kan se debatten i fuld længe på Lokalavisens Facebookside.

Publiceret 13 May 2019 10:56

SENESTE TV