Vinylmesse i Elværket

Frederikssund Lørdag den 4. maj kl. 12 til 17 har man i Kulturhuset Elværket besluttet at prøve noget helt nyt – eller i virkeligheden måske noget meget retro: Man holder en vinylmesse.

For ikke mange år siden var vinylpladerne ellers på vej ud, og var afløst af CD’en, mp3-filer og siden online streaming af musik. Men der er i de senere år opstået en modstrøm til al det digitale; folk har igen fået øjne – og øre – for vinylpladerne, og mange har fundet grammofonen frem igen.

Inspirationen fik husets personale fra venner – og fra de hastigt voksende grupper på Facebook, hvor folk flittigt diskuterer vinylpladernes fortræffeligheder, bytter plader og deler glædesoplevelser med andre vinylmesser, som også er begyndt at poppe op rundt omkring i landet.

Så hvorfor ikke også prøve det af i Frederikssund?

Fem timer med vinyl, DJ og foredrag

Derfor kan du den 4. maj gratis kigge forbi for at lytte, bytte, købe eller sælge vinylplader. Huset har hyret den professionelle DJ Twiggi til at vende plader i løbet af dagen, og kl. 16 vil selveste Jan Sneum, kendt fra DR og værker som Politikens Rockleksikon og Dansk Rock, holde et oplysende foredrag.

Stor interesse

Interessen har da også allerede været overvældende. Kun få dage efter huset lagde arrangementet på husets Facebookside og på KultuNaut havde 11 interesserede sælgere meldt sig til en gratis stand – og der er plads til flere, så kontakt Kulturhuset Elværket på 47 38 52 91 hvis du er interesseret.

Man kan også bare kigge forbi med eller uden plader under armen, for at bytte eller købe plader, eller for bare at snuse, lytte til musik eller foredrag og nyde lidt godt til ganen og øregangen. Der er fri entré.

Publiceret 25 April 2019 00:00