Den tiltalte kvinde nægter sig skyldig, mens anklagemyndigheden skal forsøge at overbevise retten om, at hen begik dén vold, der udløste et hjertestop hos hendes offer. Arkivfoto

Den tiltalte kvinde nægter sig skyldig, mens anklagemyndigheden skal forsøge at overbevise retten om, at hen begik dén vold, der udløste et hjertestop hos hendes offer. Arkivfoto

Tiltalt for dødsvold: Han faldt om foran mig

Kvinde, der er tiltalt for vold med døden til følge, brød sammen flere gange i retten tirsdag

Enten er hun en brutal voldskvinde, der forsøger at dække over sin ugerning.

Eller også er hun en uskyldig og ovenikøbet særdeles uheldig kvinde, der befandt sig på det forkerte sted, da hendes kæreste - den kendte hestehandler Lars Frederiksen - faldt om og døde.

Sådan er situationen tirsdag formiddag ridset op i retssagen mod en 43-årig kvinde.

Ifølge en obduktionsrarport døde manden ved et hjertestop som konsekvens af en kraftig åreforkalkning.

Men ifølge anklageskriftet kan det have været medvirkende til at udløse hjertestoppet, at han i minutterne før sin død blev udsat for, hvad der betegnes som som "legemsangreb under særligt skærpende omstændigheder," hvor han blev udsat for slag og spark og stik med en skruetrækker.

Forandring af kranspulsåren

Episoden skete den 27. december 2017 på Hovedgaden i Skibby og ifølge anklageskriftet var de skader, han blev påført, i kombination med svære forkalkningsforandringer af kranspulsårerne og svære forkalkningsforandringer i legemspulsåren, årsag til, at han afgik ved døden.

Den nu tiltalte kvinde var en periode varetægtsfængslet i sagen, men blev i forsommeren 2018 løsladt, mens sigtelsen blev opretholdt.

Sagen er i den mellemliggende blandt andet blevet vurderet af Retslægerådet

Faldt om

Mens anklagemyndigheden i løbet af de kommende retsdage skal forsøge at bevise, at kvinden er skyldig i dét overfald, der i kombination førte til hjertestoppet , nægter hun sig skyldig.

Under tirsdagens afhøring fortalte hun, at Lars Frederiksen havde hentet hende i bil, hvorpå hun var gået ind i en hestestald for at give hestene mad, mens han gik ind i hendes bolig.

Og da hun efterfølgende kom ud fra laden, kom han ifølge hendes forklaring gående imod hende, hvorpå han uden varsel faldt omkuld uden at værge for sig.

Under afhøringen brød kvinden flere gange ud i gråd, når hun skulle berette om minutterne, der kostede Lars Frederiksen livet.

Mens hun og forsvareren går efter en total frifindelse i retten, går anklagemyndigheden efter at få hende dømt for vold med døden til følge samt udvisning af landet.

Publiceret 23 April 2019 12:01