Gitte Thornborg Smed går en travl påske i møde. Butikken hjemme i privaten i Skibby skal pakkes ned og flyttes til Frederikssund, hvor hun 11. maj åbner i gågaden. Foto: BM

Gitte Thornborg Smed går en travl påske i møde. Butikken hjemme i privaten i Skibby skal pakkes ned og flyttes til Frederikssund, hvor hun 11. maj åbner i gågaden. Foto: BM

Vild med lopper: Gitte Thornborg Smed slår dørene op til loppe-universet Your Dream i gågaden

Når forretningen Your Dream åbner, kommer der igen liv i Fætter BRs gamle lokaler i gågaden

Af
Birgitte Masson

SKIBBY/FREDERIKSSUND Shabby Chik er en modestil, som, ifølge Wikipedeia, er gamle møbler, eller nye møbler som er behandlet for at give gammelt indtryk. Farvetemaet er i hvid eller lyse farver. Romantiske detaljer og self-made ornamenter er populære.

Gitte Thornborg Smed fra forretningen Your Dream kan stort set sætte flueben ved samtlige karakteristika der kendetegner stilen, og som man snart kan finde i Frederikssunds gågade nærmere bestemt i Jernbanegade 25. Den 11.maj slår hun dørene op til forretningen, der oprindeligt startede i Jægerspris.

"Vores hjem er aldrig ens. Der bliver altid omrokeret. sådan er det, når man er en rigtig 'lopper'."

"Jeg har i fem år haft frisørsalon i Jægerspris ved siden af Poulsens Is. Jeg måtte lukke den i 2018, men havde inden da drevet både frisør og lidt butik med loppefund. Da jeg lukkede salonen, flyttede jeg loppebiksen hertil," fortæller Gitte og refererer til bopælen i Skibby. Men der var imidlertid ved at være for trangt, hvis hun, ægtefællen og parrets to hunde også skulle kunne være der. Så nu bliver der ryddet ud i det gamle bondehus, som ligger midt i villakvarteret på Højtoften.

"Ja, her roder lidt," siger Gitte en smule undskyldende.

"Min mand glæder sig til, at jeg flytter mange af tingene over i butikken. Vores hjem er aldrig ens. Der bliver altid omrokeret og solgt ud, sådan er det, når man er en rigtig 'lopper'."

Det ligger til familien Thornborg at være selvstændige erhvervsdrivende, fortæller Gitte.

"Alle i min familie er selvstændinge. Jeg elsker at få lov til at indrette og sælge gamle ting og sager."

Af samme grund ved Gitte godt, hvad det kræver at være selvstændig. Hun er indstillet på at skulle smøge ærmerne op, og at skulle stå alene i forretningen i mange timer hver dag. Og hun glæder sig:

"Det bliver rigtig godt. I forretningen vil der være noget for enhver smag. Lidt nyt og en masse gammelt, og til enhver pengepung."

Hvis man ikke kan vente til Your Dream åbner, kan man allerede nu gå ind på forretningens facebook - 'your dream indretning og salg', hvor man kan man se et udvalg af varer fra butikken.

Publiceret 17 April 2019 00:00