Flere har over 40 kilometer på job: Borgerne i Frederikssund pendler længere

Flere og flere indbyggere i Frederikssund Kommune pendler langt på arbejde. Siden 2011 er antallet af folk, der har 40 kilometer eller længere på arbejde, steget med 14,8 procent.

frederikssund 23,9 kilometer. Så langt kører den gennemsnitlige indbygger i Frederikssund Kommune for at komme på arbejde, men for en stigende andel af indbyggerne udgør det under halvdelen af pendlerturen. Antallet af folk i Frederikssund, der har 40 kilometer eller længere på arbejde, er nemlig steget med 14,8 procent siden 2011. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge den lokale mægler skyldes det særligt de stigende boligpriser i København.

"Det bliver sværere og sværere for dem, der arbejder i København, at få råd til at bo tæt på arbejdspladsen. Det er særligt børnefamilierne, der jo kræver plads, som ikke har råd til at bo i København med de prisstigninger, vi har oplevet de senere år. Derfor er de nødt til at bosætte sig længere væk fra arbejdspladsen," fortæller Bo Bramsen, der er indehaver af Nybolig i Frederikssund.

Pendlertid giver pusterum

Trods stort politisk fokus på udflytning af arbejdspladser kommer vi ifølge Bo Bramsen til at pendle mere fremover.

"Der bliver bedre og bedre muligheder for at pendle, når man kigger på de forbedringer inden for infrastruktur og kollektiv trafik, der hele tiden sker. Samtidigt oplever jeg også, at folk er blevet bedre til at udnytte pendlertiden, så det ikke bare er spildtid, for eksempel ved at lytte til lydbøger eller podcasts. Derfor er folk ikke lige så afskrækkede fra at købe bolig længere væk fra arbejdspladsen. "

pressemeddelelse

Publiceret 17 April 2019 00:00