Noah og Villads fra Vedbæk var også til Øko-dag på Svanholm. Foto: BM

Noah og Villads fra Vedbæk var også til Øko-dag på Svanholm. Foto: BM

Svanholms øko-køer blev lukket på græs: "Det er ligesom når vi får sommerferie"

Humøret var højt hos de to- og firbenede, da Svanholms øko-køer søndag blev lukket ud på forårsgræs

Af
Birgitte Masson

SKIBBY Begejstringen var stor hos de flere tusinde gæster, som søndag havde taget turen til Svanholm, for at opleve kollektivets malkekøer blive lukket ud på forårsgræs, efter at have lunet sig i stalden hele vinteren.

Foto: BM

Foto: BM

De mange besøgende var især børnefamilier fra København, som havde valgt at tilbringe søndagen på landet.

Villads på 7 år og storebror Noah på 11 år bor normalt i Vedbæk. I weeekenden var de imidlertid i farfars sommerhus ved Isefjorden, og havde sammen med deres forældre valgt at tage til Øko-dag på Svanholm ikke langt derfra.

Foto: BM

Foto: BM

"Det er sjovt at være her, vi skal se køerne danse," fortalte Noah forventningsfuldt.

Og præcis på slaget 12 skete det, alle havde ventet på. Anført af en mand i løb kom de 85 malkekøer dundrende, til tilråb og hujen fra nogle af de begejstrede børn, som så til bag hegnet.

Men køerne var imidlertid hurtigt løbet forbi menneskemængden, som stod på begge sider af hegnet, så personalet fra kostalden på Svanholm sørgede for, at køerne gav et ekstranummer. De blev nemlig gennet tilbage, og det vakte begejstring, og for de mindste tilskueres vedkommende måske også et lille sug i maven over, at komme så tæt på de store dyr. Kort efter løb køerne dog videre ud på det åbne græsareal, hvor de gav sig til at græsse.

Foto: BM

Foto: BM

Dansen var slut, og de mange gæster slendrede i roligt tempo tilbage til godset, hvor der var nok at tage sig til udendøre i den varme forårssol. Bandet Panserhjerte spillede, der var boder med pølser og frisklavet cafe latte og pizzarestauranten Bæst, var rykket på landet og sørgede for frisklavede kvalitetspizzaer. Efter nogle timer var det hele slut. Byboerne havde fået det de kom efter - og lidt til.

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Foto: BM

Publiceret 15 April 2019 12:40

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.