Stort fremmøde til vikingemarked på Kalvøen

Der blev redet, skudt med bue og pil, fægtet og hygget på bopladsen under lørdagens Familiedag på Kalvøen

Intet vikingemarked uden en brav fægtekamp.

Sådan er det i hvert fald i Frederikssund, hvor aktører fra det lokale vikingespil af uransaglige årsager geråder i håndgemæng igen og igen. Til stor underhodlnign for tilskuerne, der igen i år var troppet talstærkt op på familiedagen.

"Vi kan se, at især børnene er meget optaget af det. Det er de voksne også, men hvis man ser på børnene, er tydeligt, at det er spændende for dem," konstaterer Nikki Jeffries, pr-kvinde for Frederikssund Vikingespil.

Der var dog også andet at at se på - eller prøve - for de besøgende på Kalvøen.

Dagen bød således blandt andet på buesskydning, vikingelege og rideture for børnene foruden en række boder, der solgte alt fra vikingeinspireret mad til hjelme fra stande på bopladsen:

"For os er det en god dag. Ikke bare fordi vi får skabt noget liv og noget opmærksomhed. Men også fordi dagen bliver til i et godt samarbejde mellem os, der går op i det mere show-betonede, og så folkene omkring bopladsen, der går mere op i de lidt mere museumsagtige, historisk korrekte forhold. Det er godt for alle, at vi kan gå sammen om sådan en dag," siger Nikki Jeffries

Publiceret 15 April 2019 11:19