Det var et veloplagt FIK-hold, der dominerede første halvleg.

Det var et veloplagt FIK-hold, der dominerede første halvleg. Foto: Terkel Maack

Sikker sejr til FIK i Virum

3-0 på udebane udbyggede forspringet til Stenløse på andenpladsen

Efter en skidt forårspremiere ligner FIKs hold i Sjællandsserien nu igen for alvor en oprykker til Danmarksserien.

For mens FIK på udeblane brugte weekenden på at sikre sig en 3-0-sejr over bundholdet Virum Sorgenfri, måtte de nærmeste konkurrenter fra Stenløse noget overraskende nøjes med uafgjort 1-1 mod rækkens andet bundhold, Glostrup.

Dermed er afstsanden ned til Stenløse nu på fem point.

Veloplagt FIK-hold

Det var et veloplagt FIK-hold, der kom godt fra start i udekampen mod Virum. De blå-gule lagde fra start et stort pres på hjemmeholdet, og allerede efter seks minutters spil udløste det gult kort til hjemmeholdet. Det blev også til flere gode muligheder til FIK i kampens indledning, men ind ville bolden ikke.

Den forløsende - og fortjente - scoring var dog ikke til at undgå efter 26 minutter, da Christian Helev var over en retur og sikkert bankede FIK foran med 1-0. Den store FIK dominans forsatte og bl.a. havde Frederik Sommer og Shahab Khoshival begge gode chancer. Mikkel Eliassen var desuden tæt på at score efter en af mange gode FIK-dødbolde.

Men FIK fik aldrig udbygget føringen i 1. halvleg trods et godt overtag og meget flot spil på Virums utrolig flotte hjemmebane.

Banen var både plan og grøn - og i modsætning til opgøret i Herstedøster for nogle uger siden, så nød Frederikssundspillerne i den grad godt af underlaget, som direkte inviterede til god fodbold.

Det lykkedes imidlertid hjemmeholdet at komme bedre med i halvlegens sidste 10 minutter, og Virum var i flere omgange tæt på at udligne, men Joaquin Martinez var klar i FIKs mål og fik afværget i flere situationer. Kort inden pausen blev FIK derudover reduceret til 10 mand, da Jannick Andersen fik gult kort - men Virum fik ikke udnyttet overtallet.

FIK ramte desværre ikke det samme høje niveau i 2. halvleg, men producerede dog rigeligt med chancer til at kunne lukke kampen tidligere end tilfældet blev. Rasmus Johansson og Frederik Sommer havde begge store muligheder og Christian Helev fik undervejs også annulleret et mål for offside.

Mod slutningen lykkedes det dog endeligt Frederikssund at afgøre kampen med et par yderligere scoringer. Først i 83. minut hvor Christian Helev driblede forbi Virum-keeperen og gjorde det til 2-0, inden han i kampens sidste minutter spillede Shahab Khoshival fri foran mål. Den velspillende Khoshival kunne herfra nemt lukke kampen til en sikker 3-0-sejr til FIK.

Smilene hos FIK-spillerne og træner Martin S. Hilstrup var velfortjente, og med sejren har FIK også udbygget forspringet i toppen af Sjællandsseriens pulje 1 til fem point ned til forfølgeren Stenløse BK, der skuffede med 1-1 på hjemmebane mod bundholdet Glostrup.

Der resterer otte kampe - og der er fuld tænding på oprykningsræset.

Næste kamp for FIK er på hjemmebane påskelørdag kl. 13.00, hvor Farum BK kigger forbi Kalvøen.

De to hold mødtes tilbage i september i Farum, hvor FIK tidligt kom bagud 0-2, men viljestærkt fik kæmpet sig tilbage i kampen, som endte med pointdeling med resultatet 2-2.

Publiceret 15 April 2019 10:37

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?