Redningshelikopter deltog i eftersøgningen søndag, og i dag vil der fortsat blive søgt efter de forsvundne personer. Arkivfoto

Redningshelikopter deltog i eftersøgningen søndag, og i dag vil der fortsat blive søgt efter de forsvundne personer. Arkivfoto

Eftersøgning fortsætter: Far og to børn forsvundet i båd

FORSVINDET Helikopter, dykkere og andet redningsmandskab blev alarmeret søndag efter meldinger om, at en far og hans to børn på henholdsvis 11 og 13 år var forsvundet på en sejltur.

Søndag morgen sejlede de ud i en båd fra havnen i Frederiksværk, og senere på dagen havde ingen hørt fra de tre personer.

Ekstra Bladet skriver i en opdatering i dag mandag:

"Vi har ledt efter dem med helikopter og både det meste af natten. Vi har desværre ikke fundet dem, og vi er meget bekymrede over situationen," siger vagtchef Martin Bakke fra Nordsjællands Politi tidligt mandag morgen.

Også dykkere har søgt efter de tre forsvundne personer.

"Vi har for øjeblikket lukket ned for eftersøgningen, men vi begynder igen med friske øjne, så snart det bliver lyst," oplyser vagtchefen til eb.dk.

Her til formiddag er eftersøgningen intensiveret og særligt koncentreret omkring Roskilde Fjord og Isefjorden.

Ifølge politiet er søgeområdet ret stort, da der ikke er indikationer af bådens rute eller evt. andre spor.

Mand fundet

En mand er mandag formiddag fundet død i strandkanten ved Nakke mellem Nykøbing Sjælland og Rørvig, fortæller Midt- og Vestsjællands Politi på bl.a. twitter

I Lynæs er en drivende jolle trukket ind på land, og Nordsjællands Politi er nu ved at undersøge, hvad der er sket, og om der kan være en sammenhæng med den aktuelle eftersøgning af en jolle med en mand og to børn om bord.

Opdateres....

Opdateres ...

Publiceret 15 April 2019 10:28

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?