Charlotte Broksø sammen med datteren Klara på 15 år som også hjalp til, da Fasters Have holdt forårsmarked i weekenden. Foto: BM

Charlotte Broksø sammen med datteren Klara på 15 år som også hjalp til, da Fasters Have holdt forårsmarked i weekenden. Foto: BM

Fasters Have var i forårshumør

I weekenden slog Fasters Have dørene op til forårsmarked, der var fyldt med inspiration til haveejere

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Netop nu og de næste måneder er det haveentusiasternes foretrukne sæson. Det gælder også blomster- og havecentret Fasters Have lige udenfor Frederikssund. I år fejrede de starten af havesæsonen med et stort forårsmarked, hvor man kunne samle inspiration til udendørslivet hjemme på matriklen.

"Mange benytter vores havecenter som et åndehul. Det kan være sælgere der kører forbi, eller pårørende til patienter på sygehuset, som har brug for at få clearet hovedet lidt. Det har vi ikke spor imod," fortæller Charlotte Broksø. Foto: BM

Godt hjulpet af sin store familie lykkedes det indehaver Charlotte Broksø at trække flere hundrede nysgerrige haveinteresserede til i løbet af weekenden, hvor forårsmarkedet fandt sted.

Foto: BM

Foto: BM

"Jeg vil gætte på, at der var mellem 200 og 300 mennesker forbi i går," fortalte Charlotte Broksø. Men både lørdag og søndag var der godt gang i salget, det være sig alt fra planter, buske, blomster og haveudstyr. Flere benyttede også muligheden for at nyde en frokost i det fri, da Chefs Café i anledning af forårsmarkedet havde indtaget Fasters Have.

Foto: BM

Foto: BM

Publiceret 08 April 2019 11:04

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?