Venstres Hans Andersen vil have et de ekstra akutberedskaber placeret i Hornsherred. Arkivfoto.

Vil have ekstra akut-beredskab placeret i Hornsherred

Bliver Dansk Folkeparti og regerings sundhedsaftale ført bør det ifølge Hans Andersen (V) betyde, at der er hurtigere hjælp på vej til syge og ulykkesofre i Hornsherred

Af
Henrik Gregersen

Risikoen for, at kostbare minutter går tabt, er for stor.

Derfor er der behov for, at der bliver placeret et akutberedskab - bestående af ambulance, akutbil og akutlægebil - i Hornsherred.

Sådan lyder udmeldingen fra det lokale Folketingsmedlem Hans Andersen (V) i kølvandet på den sundhedsplan, regeringen og Dansk Folkeparti har indgået.

Ifølge planen skal der etableres 21 nye akutberedskaber landet over. Heraf et i den sydlige del af Hovedstadsområdet.

Og her er Hornsherred altså et oplagt valg, mener Hans Andersen:

”Vi skal kunne stole på, at hjælpen er hurtigt fremme, når vi har brug for det. Det kniber i Hornsherred, hvor responstiderne simpelthen er for høje. Derfor giver det rigtig god mening at placere et ekstra akutberedskab i Hornsherred,” konstaterer han.

Hos Region Hovestaden oplyser man, at man ikke registrerer responstider på postnummerniveau.

Derfor findes der ingen tal på udviklingen i responstiderne i Hornsherred, ligesom det ikke har været muligt for Lokalavisen af sammenligne responstiderne i Hornsherred med responstiderne i den øvrige del af det såkaldte Planområde Nord, som Frederikssund Kommune hører til.

Publiceret 05 April 2019 11:44

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?