Ursula Lange, næstformand i Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling sammen med Anja Bisp Pedersen.

Ursula Lange, næstformand i Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling sammen med Anja Bisp Pedersen. "Jeg håber affaldsindsamlingen har en afsmittende effekt, så folk tænker sig om og lader være med at svine i naturen," siger Ursula Lange. Foto: BM

Anja samler affald sammen med resten af Danmark

Affaldsindsamlingen den 31. marts er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald i naturen. Mere end 100.000 deltager, i Kulhuse er der - foreløbig - 10

Af
Birgitte Masson

KULHUSE Cigaretskod, en plastikpose og brugt emballage fra piller ligger og flyder på jorden ved stoppestedet på Kulhuse Havn. Det understreger behovet for at give naturen en hjælpene hånd til indsamling af affald. Det mener Anja Bisp Pedersen, for hun er primus motor, når der skal indsamles affald i Kulhuse den 31. marts klokken 14.

Og det er netop ved busskuret på havnen, man kan møde op, hvis man har lyst til at løfte i flok for at forskønne området, det fortæller Anja Bisp Pedersen:

"Mere end 100.000 deltager i affaldsindsamlingen over hele landet. Og alene i Frederikssund Kommune er der indsamlinger mange forskellige steder. Jeg tror, folk gerne vil give et nap, når det handler om deres baghave. For eksempel kan man bedre se meningen med det, hvis man indsamler, der hvor man selv bor, hvor man går ture eller lufter hund. Så alle, der har lyst til at hjælpe et par timer, skal komme her ned på havnen. Jeg sørger for sække og gribetænger, kaffe og kage."

Ursula Lange, næstformand i Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Frederikssund giver sit bud på, hvorfor flere har stablet deres egen affaldsindsamling på benene:

"Folk der bosætter sig et sted som her, er nogle der holder af naturen. Derfor betyder det noget for dem, at man passer på naturen og holder den ren," fortæller Ursula.

Publiceret 23 March 2019 00:00