Jens Erik Ellegaard-Jensen er løbsleder ved Grevinde Danner-løbet her sammen med formand for Hjerteforeningen i Jægerspris Bodil Grum-Schwensen med løbets scrapbog, der går 25 år tilbage. Foto: BM

Jens Erik Ellegaard-Jensen er løbsleder ved Grevinde Danner-løbet her sammen med formand for Hjerteforeningen i Jægerspris Bodil Grum-Schwensen med løbets scrapbog, der går 25 år tilbage. Foto: BM

25 år med lokalt løb: "Her bakker hele byen op"

Grevinde Danner-løbet fejrer 25 år. Meget er hændt, siden 200 løbere begav sig ud på to ruter i Nordskoven første gang

Af
Birgitte Masson

JÆGERSPRIS Når Hjerteforeningens Motionsklub i Jægerspris skyder Grevinde Danner-løbet i gang den 7. april, vil det være noget ganske særligt. I år er det nemlig 25. gang, at løbeentusiaster snørrer løbeskoene, og begiver sig ud for at kæmpe og svede sig gennem den smukke natur i Nordskoven for at tilbagelægge 10 kilometer eller en halvmarathon.

For det var mulighederne i 1994, hvor 200 deltog dengang med start fra Kignæshallen i Jægerspris. I dag kan der også løbes børneløb, og distancen 5,6- kilometer.

"Man var dengang ved at renovere Rejsestalden. Derfor valgte man i stedet at lade ruten gå fra Kignæshallen og ud gennem Vænget," fortæller Bodil Grum-Schwensen, der er formand i Hjerteforeningens Motionsklub i Jægerspris.

Sammen med løbsleder af Grevinde Dannerløbet Jens Erik Ellegaard-Jensen har hun sat Lokalavisen stævne, her få uger før jubilæumsløbet finder sted.

Størst en-dags event i kommunen

"Der er jo sket meget siden dengang for 25 år siden. Løbet er på alle måder vokset. Jeg tjekkede i går aftes, hvor mange tilmeldinger vi har fået, og indtil videre er vi oppe på 504 deltagere til hovedløbet. Rekorden er 1380 løbere," fortæller Jens Erik og understreger, at i Jægerspris løftes der i flok, for her bakker hele byen op.

"Det er den største en-dags event i kommunen. Vi har 110 frivillige hjælpere, som er med fra morgenstunden, og som først går hjem, når der er ryddet op i skovene og på pladsen, og efter vi har spist pizza og drukket rødvin."

Men ifølge Jens Erik og Bodil kunne løbet ikke afvikles, hvis ikke Stiftelsen stillede skoven til rådighed. Men også politiet, Hjemmeværnet og de handlene i byen med Jægerspris Netværk i spidsen er ifølge dem uundværlige medspillere i afviklingen af Grevinde Danner-løbet, som altid finder sted den første søndag i april.

Publiceret 23 March 2019 00:00