Foto: Frederikssund Museum

Foto: Frederikssund Museum

Æg i alle farver på Færgegården

Æg har altid spillet en vigtig rolle i påsken. På Frederikssund Museum Færgegården kan hele familien hygge sig med at dekorere æg, trille dem og lege andre påskelege

JÆGERSPRIS I den kristne kirke blev ægget symbol på opstandelsen. Skallen er død og livløs som graven, men inden i ægget bryder et nyt liv frem, ligesom Jesus brød ud af graven påskemorgen. I gamle dage fik karle og piger på gårdene hårdkogte æg som en slags bonus, og de hårdkogte æg var en lækkerbisken efter en lang vinter, hvor hønsene ikke havde lagt æg. Ofte var æggene smukt dekorerede og kunne bruges som indsats i påskelege, hvor man kunne vinde æg fra hinanden.

På Frederikssund Museum kan man prøve at dekorere æg på gammeldags maner. Der farves æg med løgskaller, rødbedesaft og kaffegrums.

Man kan opleve, hvordan de hvide æg på magisk vis skifter farve, og bliver gule, blå og brune. Bagefter går man i haven, og triller æg og leger andre påskelege. Giv helbredet en god start på foråret og prøvesmag ni-kål, en helsebringende suppe fra gamle dage med ni slags grønt: kål, gulerødder, løg, pastinak, brændenælde, skvalderkål, persille, purløg – og et græsstrå. Det finder sted fra den 15.-17. april klokken 11-14. Der tages entre for voksne.

Publiceret 21 March 2019 00:00