Flemming Andersen er ny formand for Lise A i Frederikssund. Pressefoto

Flemming Andersen er ny formand for Lise A i Frederikssund. Pressefoto

Socialdemokraterne vælger ny formand

Liste A i Frederikssund har fået ny formand

Frederikssund Socialdemokratiet i Frederikssund afholdt lørdag 16. marts generalforsamling på Elværket i Frederikssund. Og her fik partiet ny formand - nemlig Flemming Andersen.

Den afgående formand, Lars Jepsen, har siddet på posten siden 2016, men i forbindelse med hans genindtræden i Frederikssund Byråd ved årsskiftet, ønsker han at hellige sig det politiske arbejde, hvilket er svært, når man også skal finde tid til en organisatorisk post som partiformand.

"Jeg har virkelig nydt tiden som partiformand," siger Lars Jepsen, der nævner, at arbejdet som formand har gjort ham klogere på det organisatoriske - en viden og ekstra ballast som han nu tager med sig i det politiske arbejde i byrådet, skriver Socialdemokratiet i Frederikssund i en pressemeddelelse.

Enig beslutning

Bestyrelse indstillede Flemming Andersen til posten som formand. Han har allerede siddet i bestyrelsen i tre år, og han blev altså valgt. Den nye formand er 50 år, bosiddende i Slangerup og arbejder til daglig som faglig sekretær i Dansk Metal Hovedstaden.

Kapp

Publiceret 20 March 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?