Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Ser dagens lys: Kæmpe lysvæg på vej til Skibby Bymidte

Det er blandt andet elever fra Produktionsskolen i Skibby, som står bag en kæmpe lysvæg, der fremover vil pryde i Bymidten, og samtidig gøre folk klogere på Nationalpark Skjoldungernes Land

Af
Birgitte Masson

SKIBBY Et samarbejde mellem Nationalpark Skjoldungernes Land og Produktionsskolen i Skibby er netop ved at se dagens lys.

En kæmpe lysvæg, der måler cirka to meter i højden og seks meter i længden, er lige nu ved at tage form mellem hænderne på elever fra Produktionsskolen. De er nemlig i fuld sving med at få lysvæggen færdig, og snart bliver den installeret i Skibby Bymidte, nærmere bestemt ved dagligvareforretningen Netto.

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Lysvæggen, som illustrerer skov og vand, er tænkt som et opmærksomhedspunkt, hvor man samtidig kan blive klogere på Nationalpark Skjoldungernes Land. Det fortæller Maria Poulsgaard, der er udlært møbelsnedker- og designer og som i dag underviser på Produktionsskolen i Skibby:

"Hele bygge- og anlægsholdet er med til at lave lysvæggen. Jeg holdt det første møde i januar sammen med Bjarne Nielsen fra Skibby Aktive og en repræsentant fra nationalparken. Her talte vi om, hvordan vi kunne bidrage til denne lysvæg, der skal virke som blikfang i form af en port med information om nationalparken. På den måde kan borgerne blive klogere på nationalparken, som jo starter lige udenfor Skibby ved Møllekrogen."

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Maria Poulsgaard regner med, at projektet står færdigt om to uger. Det er realiseret dels gennem nationalparkens midler og lokale virksomhedsdrivende.

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

"Det har været dejligt at se, hvordan eleverne på forskellige måder har bidraget til projektet, og er gået op i det med liv og sjæl," siger Poulsgaard, som selv har bidraget med model, skitser og tegninger til lysinstallationen.

Tirsdag var anlægsarbejdet til lysvæggen i Skibby Bymidte i fuld gang. Foto: Produktionsskolen Skibby

btr

Publiceret 19 March 2019 11:02

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”