Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Ser dagens lys: Kæmpe lysvæg på vej til Skibby Bymidte

Det er blandt andet elever fra Produktionsskolen i Skibby, som står bag en kæmpe lysvæg, der fremover vil pryde i Bymidten, og samtidig gøre folk klogere på Nationalpark Skjoldungernes Land

Af
Birgitte Masson

SKIBBY Et samarbejde mellem Nationalpark Skjoldungernes Land og Produktionsskolen i Skibby er netop ved at se dagens lys.

En kæmpe lysvæg, der måler cirka to meter i højden og seks meter i længden, er lige nu ved at tage form mellem hænderne på elever fra Produktionsskolen. De er nemlig i fuld sving med at få lysvæggen færdig, og snart bliver den installeret i Skibby Bymidte, nærmere bestemt ved dagligvareforretningen Netto.

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Lysvæggen, som illustrerer skov og vand, er tænkt som et opmærksomhedspunkt, hvor man samtidig kan blive klogere på Nationalpark Skjoldungernes Land. Det fortæller Maria Poulsgaard, der er udlært møbelsnedker- og designer og som i dag underviser på Produktionsskolen i Skibby:

"Hele bygge- og anlægsholdet er med til at lave lysvæggen. Jeg holdt det første møde i januar sammen med Bjarne Nielsen fra Skibby Aktive og en repræsentant fra nationalparken. Her talte vi om, hvordan vi kunne bidrage til denne lysvæg, der skal virke som blikfang i form af en port med information om nationalparken. På den måde kan borgerne blive klogere på nationalparken, som jo starter lige udenfor Skibby ved Møllekrogen."

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Maria Poulsgaard regner med, at projektet står færdigt om to uger. Det er realiseret dels gennem nationalparkens midler og lokale virksomhedsdrivende.

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

"Det har været dejligt at se, hvordan eleverne på forskellige måder har bidraget til projektet, og er gået op i det med liv og sjæl," siger Poulsgaard, som selv har bidraget med model, skitser og tegninger til lysinstallationen.

Tirsdag var anlægsarbejdet til lysvæggen i Skibby Bymidte i fuld gang. Foto: Produktionsskolen Skibby

btr

Publiceret 19 March 2019 11:02

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.