Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Ser dagens lys: Kæmpe lysvæg på vej til Skibby Bymidte

Det er blandt andet elever fra Produktionsskolen i Skibby, som står bag en kæmpe lysvæg, der fremover vil pryde i Bymidten, og samtidig gøre folk klogere på Nationalpark Skjoldungernes Land

Af
Birgitte Masson

SKIBBY Et samarbejde mellem Nationalpark Skjoldungernes Land og Produktionsskolen i Skibby er netop ved at se dagens lys.

En kæmpe lysvæg, der måler cirka to meter i højden og seks meter i længden, er lige nu ved at tage form mellem hænderne på elever fra Produktionsskolen. De er nemlig i fuld sving med at få lysvæggen færdig, og snart bliver den installeret i Skibby Bymidte, nærmere bestemt ved dagligvareforretningen Netto.

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Lysvæggen, som illustrerer skov og vand, er tænkt som et opmærksomhedspunkt, hvor man samtidig kan blive klogere på Nationalpark Skjoldungernes Land. Det fortæller Maria Poulsgaard, der er udlært møbelsnedker- og designer og som i dag underviser på Produktionsskolen i Skibby:

"Hele bygge- og anlægsholdet er med til at lave lysvæggen. Jeg holdt det første møde i januar sammen med Bjarne Nielsen fra Skibby Aktive og en repræsentant fra nationalparken. Her talte vi om, hvordan vi kunne bidrage til denne lysvæg, der skal virke som blikfang i form af en port med information om nationalparken. På den måde kan borgerne blive klogere på nationalparken, som jo starter lige udenfor Skibby ved Møllekrogen."

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

Maria Poulsgaard regner med, at projektet står færdigt om to uger. Det er realiseret dels gennem nationalparkens midler og lokale virksomhedsdrivende.

Foto: Produktionsskolen Skibby

Foto: Produktionsskolen Skibby

"Det har været dejligt at se, hvordan eleverne på forskellige måder har bidraget til projektet, og er gået op i det med liv og sjæl," siger Poulsgaard, som selv har bidraget med model, skitser og tegninger til lysinstallationen.

Tirsdag var anlægsarbejdet til lysvæggen i Skibby Bymidte i fuld gang. Foto: Produktionsskolen Skibby

btr

Publiceret 19 March 2019 11:02

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?