Mindeord for Nancy Andersen

slangerup Det er med stor sorg i hjertet, at vi har mistet Tidslernes mangeårige bestyrelsesmedlem og meget kompetente bladredaktør, Nancy Andersen.

I 2014 blev Nancy henvist til palliativ kemoterapi i Danmark, men Nancy fandt gennem Tidslerne vej til at blive opereret i Berlin og sidenhen behandlet med regional kemoterapi og mikrobølge behandling hos Prof. Thomas Vogl i Frankfurt. Disse behandlinger bevirkede, at Nancy har haft 4 fantastiske år med stor rejseaktivitet og mange oplevelser sammen med venner og familien.

Nancy var ved nylig kontrol i Frankfurt kræftfri, men kroppen gav desværre op efter de mange behandlinger.

Nancy sov stille ind i sit hjem med sin elskede Jens ved sin side. Vi var en håndfuld Tidsler, som deltog i en meget smuk afsked med Nancy den 18. februar fra Skansekirkegårdens Kapel, Hillerød. Nancy blev 74 år.

Nancy havde ønsket, at der blev doneret til Tidslerne i stedet for blomster, hvilket Tidslerne er meget taknemmelige for.

Tidslerne takker Nancy for det store arbejde, hun har lagt i foreningen og hendes hjælp til rigtig mange patienter, som Nancy har formidlet information om behandlingsmuligheder til.

Tidslerne søger en ny redaktør til at videreføre Nancys flotte arbejde!

Så har du forudsætning og lyst til denne spændende opgave, kan du kontakte:

Mai Nielsen formand@tidslerne.dk eller tlf. 40 15 90 11, som gennem mange år har været med til at lave Tidslernes medlemsblad og kan fortælle meget mere om dette frivillige arbejde.

Vores tanker går til Nancys familie.

Æret være Nancys minde.

Bestyrelsen.

Publiceret 19 March 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?