Så er havemøblerne kommet ud. Vejret var perfekt, da Cafe Danner gjorde klar til forårssæsonen. Foto: BM

Så er havemøblerne kommet ud. Vejret var perfekt, da Cafe Danner gjorde klar til forårssæsonen. Foto: BM

Klar til forår: Cafe Danner holdt havedag

Foråret er over os. Det betyder, at Cafe Danner ruster sig til igen at få weekend ryk-ind

Af
Birgitte Masson

JÆGERSPRIS Der herskede travlhed udenfor Cafe Danner på Jægerspris Slot tirsdag formiddag, hvor personale og medarbejdere havde smidt forklæderne og i stedet iført sig havehandsker og varmt tøj. Terrasse og baghave skulle klargøres til udendørssæsonen, for cafeen har snart også åbent i weekenderne.

Saime, Heidi, Lucas og Louise var på haveholdet tirsdag formiddag. Foto: BM

Saime, Heidi, Lucas og Louise var på haveholdet tirsdag formiddag. Foto: BM

"Da vi sidste år havde havedag, mødte vi ind til en helt hvid slotsplads," fortæller teamkoordinator på Cafe Danner Betina Herskind Frandsen og smiler. Ikke underligt at hun er i godt humør, og at der i det hele taget er god stemning, mens der kommer styr på dagens mange udendørsopgaver. For denne tirsdag er der ikke antydningen af sne, men derimod høj, skarp sol fra en blå himmel.

Foto: BM

Foto: BM

Nogle medarbejdere har slæbt havemøblerne ud i solen, for at vaske dem af, efter at have stået gemt væk for vinteren. Andre planter forårsblomster i krukker og trækasser. Her er påskeliljer og bellis.

Foto: BM

Foto: BM

"Vi har startet en tradition, hvor personale og medarbejdere fra gartneriet på Højagergård også kommer og hjælper os," siger Betina Herskind Frandsen, der i otte år har været ansat på Cafe Danner.

Her tilbydes beskæftigelse for personer mellem 18 og 65 år, som på grund af funktionsnedsættelse har svært ved at finde og fastholde almindeligt arbejde.

"Det giver rigtig god mening for medarbejderne at være her. For her kommer de i direkte kontakt med mennesker, og de oplever at få anerkendelse for deres arbejde," fortæller Betina Herskind Frandsen som dog har et ønske:

"Vi har rigtig gode konference- og mødefaciliteter. Og lige udenfor har vi den smukke slotspark med gode rammer for walk and talk- samtaler. Den slags opgaver er rigtig gode, fordi vores medarbejdere har lettere ved at sætte sig op til det, fordi de ved, hvem der kommer og hvad der skal ske. Så den slags opgaver vil vi meget gerne have flere af."

Publiceret 19 March 2019 15:00