Så er havemøblerne kommet ud. Vejret var perfekt, da Cafe Danner gjorde klar til forårssæsonen. Foto: BM

Så er havemøblerne kommet ud. Vejret var perfekt, da Cafe Danner gjorde klar til forårssæsonen. Foto: BM

Klar til forår: Cafe Danner holdt havedag

Foråret er over os. Det betyder, at Cafe Danner ruster sig til igen at få weekend ryk-ind

Af
Birgitte Masson

JÆGERSPRIS Der herskede travlhed udenfor Cafe Danner på Jægerspris Slot tirsdag formiddag, hvor personale og medarbejdere havde smidt forklæderne og i stedet iført sig havehandsker og varmt tøj. Terrasse og baghave skulle klargøres til udendørssæsonen, for cafeen har snart også åbent i weekenderne.

Saime, Heidi, Lucas og Louise var på haveholdet tirsdag formiddag. Foto: BM

Saime, Heidi, Lucas og Louise var på haveholdet tirsdag formiddag. Foto: BM

"Da vi sidste år havde havedag, mødte vi ind til en helt hvid slotsplads," fortæller teamkoordinator på Cafe Danner Betina Herskind Frandsen og smiler. Ikke underligt at hun er i godt humør, og at der i det hele taget er god stemning, mens der kommer styr på dagens mange udendørsopgaver. For denne tirsdag er der ikke antydningen af sne, men derimod høj, skarp sol fra en blå himmel.

Foto: BM

Foto: BM

Nogle medarbejdere har slæbt havemøblerne ud i solen, for at vaske dem af, efter at have stået gemt væk for vinteren. Andre planter forårsblomster i krukker og trækasser. Her er påskeliljer og bellis.

Foto: BM

Foto: BM

"Vi har startet en tradition, hvor personale og medarbejdere fra gartneriet på Højagergård også kommer og hjælper os," siger Betina Herskind Frandsen, der i otte år har været ansat på Cafe Danner.

Her tilbydes beskæftigelse for personer mellem 18 og 65 år, som på grund af funktionsnedsættelse har svært ved at finde og fastholde almindeligt arbejde.

"Det giver rigtig god mening for medarbejderne at være her. For her kommer de i direkte kontakt med mennesker, og de oplever at få anerkendelse for deres arbejde," fortæller Betina Herskind Frandsen som dog har et ønske:

"Vi har rigtig gode konference- og mødefaciliteter. Og lige udenfor har vi den smukke slotspark med gode rammer for walk and talk- samtaler. Den slags opgaver er rigtig gode, fordi vores medarbejdere har lettere ved at sætte sig op til det, fordi de ved, hvem der kommer og hvad der skal ske. Så den slags opgaver vil vi meget gerne have flere af."

Publiceret 19 March 2019 15:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?