Emilie Krogh hjemme i sin lyse stue på Bakkegården, hvor familien flyttede ind for knap et år siden, og hvorfra Emilie fremover vil drive sin klinik. Foto: Birgitte Masson

Emilie Krogh hjemme i sin lyse stue på Bakkegården, hvor familien flyttede ind for knap et år siden, og hvorfra Emilie fremover vil drive sin klinik. Foto: Birgitte Masson

Emilie har tumlet med sit, nu åbner hun klinik for at hjælpe andre

Emilie Krogh har selv taget turen fra depression, angst og lavt selvværd - til glæde, indre ro og højt selvværd. Nu åbner hun klinik for at hjælpe andre

Af
Birgitte Masson

JÆGERSPRIS Adressen Bakkegårdsvej 51 i Jægerspris ligger ikke lige til højrebenet. Men efter et par u-vendinger, utallige tjek af gps'en på mobilen og til sidst et opkald til Emilie Krogh, ender vi ved en stor sten, hvorpå der med fed maling står 51. Da der yderligere holder en grå VW Golf på matriklen påsat et klistermærke med teksten 'Ro, Glæde, Selvværd', er der ikke længere nogen tvivl; Det kan kun være her, terapeut og coach Emilie Krogh bor og arbejder.

En petit, mørkhåret, køn kvinde med glade øjne tager imod ved havelågen. Sammen med sin sammenbragte familie bestående af ægtefællen og 'dine, mine og vores børn', slog 41-årige Emilie sig ned i Jægerspris for knap et år siden. Familien boede tidligere i Birkerød, men som Emilie lidt senere fortæller, så betød erhvervelsen af Bakkegården ikke blot ekstra fysisk plads til den store familie, det gav også plads i økonomien. Og så betød det, at Emilie kunne genoptage sin profession som terapeut og life-coach. Det sker nu.

"Vi skulle lige på plads først," fortæller Emilie, som oprindelig er uddannet sygeplejeske. Det var nu ikke, fordi tørre tal, journaler og prøver sagde hende så meget, siger hun. Det var i langt højere grad mennesket, som optog hende. Hun arbejdede i nogle år som sygeplejeske på plejehjem og hospitaler, hvor hun var særlig glad for omsorgsdelen.

"Jeg syntes, det var så fantastisk, når jeg kunne være med til at løfte disse mennesker, som jeg mødte gennem mit job." Emilie fortæller, at det var der´, hun blev bevidst om, at hun måtte uddanne sig til coach.

Emilie Krogh er oprindeligt sygeplejeske, men har siden uddannet sig til coach, fordi personlig udvikling interesserede hende i højere grad. Foto: Birgitte Masson

Emilie Krogh er oprindeligt sygeplejeske, men har siden uddannet sig til coach, fordi personlig udvikling interesserede hende i højere grad. Foto: Birgitte Masson

Lavede alle mulige krumspring

Men det var først, da Emilie kunne give slip på sin egen bagage, at hun kunne tage fat på sit fremtidige virke.

"Jeg var en lille, grå mus, og havde kæmpet meget med lavt selvværd, depressioner og angst, blandt andet fordi jeg er vokset op i et miljø, hvor jeg måtte tilpasse mig for at vinde anerkendelse. Der er forskellige måder at tilpasse sig på. Man kan tilpasse sig for at få det til at fungere, og så kan man tilpasse sig, så det bliver selvudslettende. Jeg gjorde det sidste, og lavede alle mulige krumspring, for at folk skulle kunne lide mig," fortæller Emilie og påpeger, at det blandt andet er disse, egne erfaringer, hun i dag trækker på, når hun skal hjælpe andre.

"Jeg tager fat i de rigtig svære ting, som at møde sit eget indre barn, uanset hvad det handler om, og uanset hvordan man havde det som barn."

Emilie fortæller, at folk kan henvende sig til hende med alt fra lavt selvværd, stress, hjælp til hvordan man finder balance og ro i sit liv eller noget helt fjerde.

"Der er også dem, som har svært ved at sætte ord på, hvorfor de kommer. Jeg tolker det som et savn på meningsfuldhed i livet. Men alting handler om bevidsthedsgørelsen, for får vi den, kan vi ændre på tingene."

Du kan læse mere om Emilie Krogs arbejde på www.emiliekrogh.com

Publiceret 21 February 2019 10:12

SENESTE TV