Slangerup Speedway er blandt de foreninger i Frederikssund Kommune, som har modtaget støtte fra DGI og DIFs foreningspulje. Arkivfoto

Slangerup Speedway er blandt de foreninger i Frederikssund Kommune, som har modtaget støtte fra DGI og DIFs foreningspulje. Arkivfoto

235.000 kroner til idrætsforeningerne i Frederikssund Kommune

Indkøb af idrætsrekvisitter er noget af det, der er blevet indkøbt i de lokale idrætsklubber, efter bevillinger fra DIF og DGIs puljer

FREDERIKSSUND Der er lidt ekstra at gøre godt med for idrætsforeningerne i Frederikssunds Kommune. I 2018 har DIF og DGI’s foreningspulje nemlig på baggrund af ansøgninger bevilget i alt 235.000 kroner til forskellige idrætsforeninger i kommunen.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

”Det er godt at se, at idrætsforeningerne har vist interesse for puljen, og jeg er glad for, at politikerne på Christiansborg har givet os muligheden for at give de frivillige kræfter en håndsrækning. De frivillige kræfter spiller en vigtig rolle i DIF og DGI’s ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation, og denne pulje kan gøre en stor forskel i deres hverdag i idrætsforeningerne,” siger Niels Nygaard, formand for DIF i en pressemeddelelse.

En politisk aftale mellem regeringspartierne samt DF, S, SF og RV betød, at der kunne oprettes lokalforeningspulje, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer kunne uddele til deres lokalforeninger.

For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger, og i 2018 blev alle de knap 44 millioner kroner, der var tilgængelig i puljens første år, bevilget efter overvældende interesse fra foreningerne.

Den 1. marts 2019 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger.

De har fået støtte i 2018:

Jægerspris Gymnastikforening: 75.000 kr.

Silverstar Linedancers: 30.000 kr.

HK73 Frederikssund: 28.200 kr.

Jørlunde Skytteforening: 20.000 kr.

Frederikssund Golfklub: 18.000 kr.

Frederikssund Idræts Klub: 18.000 kr.

Hammerkrogens Kajakklub: 16.805 kr.

Slangerup Speedway Klub: 15.000 kr.

Slangerup Bordtennisklub: 14.200 kr.

Publiceret 21 February 2019 15:42

SENESTE TV