Direktør på Restaurant Kalvø i Frederikssund Rasmus Rasmussen glæder sig til at byde indenfor til den årlige festmesse

Direktør på Restaurant Kalvø i Frederikssund Rasmus Rasmussen glæder sig til at byde indenfor til den årlige festmesse

Lokale virksomheder klar til festmesse

For syvende år i træk afholder Restaurant Kalvø festmesse. Her vil lokale virksomheder stå på tæer, for at give inspiration og ideer til festen

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Hundredevis af frederikssundere har i tidens løb holdt deres barnedåb, konfirmation og bryllup på Kalvøen. Så hvad er mere oplagt end at arrangere en festmesse? Sådan tænkte Rasmus Rasmussen, da han i 2012 overtog direktørstolen på Restaurant Kalvø. Han har dog ikke siddet meget ned siden da.

Med et utal af arrangementer i de legendariske lokaler har han haft rigeligt at se til. I år bliver ingen undtagelse. Et af de faste punkter i aftalebogen er den årlige festmesse, som finder sted søndag den 24. februar fra klokken 11 til 15. I år er det syvende år i træk, festmessen løber af stablen.

"Det første år havde vi meget fokus på bryllup. Men vi fandt ud af, at vi gerne ville ramme bredere," fortæller Rasmus og hentyder til blandt andet fødselsdage, konfirmationer og barnedåb.

"Man vil kunne snuse til alt det, man har brug for til en god fest. Fra blomster, tøj, musik og smykker. Sannes Kaffe sørger for salg af kaffe inde og ude, og så giver vi smagsprøver på vores mad og dessert. Vi er seks herfra på arbejde den dag. Det var vi ikke i starten, men arrangementet er vokset år for år," fortæller Rasmus og tilføjer, at festmessen nu har fundet sit leje.

"Når vi rammer 300 gæster, stopper vi med at tælle. De sidste tre år har vi haft cirka 400 besøgende."

Måske madfestival

Selvom festmessen er gået hen og blevet et tilbagevendende festligt arrangement på Restaurant Kalvø i den ellers så grå februar, så har Rasmus indimellem gjort sig nogle tanker om fremtiden.

"Jeg har da indimellem tænkt, om vi skulle blive ved. Måske skulle vi skabe noget andet sjovt, simpelthen bruge krudtet andetsteds. Nogle gange skal man sige stop. Nu har vi gjort det godt, så måske skulle vi vælge at stoppe på toppen, fordi der er andre ting vi kan." Rasmus løfter sløret, for en af de tanker han har haft, nemlig tanken om at lave en madfestival om efteråret.

"Vi har masser af gode, lokale producenter, som man kunne invitere indenfor." Rasmus slår fast, at det endnu kun er en tanke, og at det lige nu i allerhøjeste grad gælder festmessen.

"Jeg glæder mig altid, det er super hyggeligt, og hvert år er det rigtig spændende at se, hvilken respons vi får."

Publiceret 14 February 2019 00:00

SENESTE TV