'Bike for børnene' er et landsdækkende event til støtte for Børnecancerfonden. Pressefoto

'Bike for børnene' er et landsdækkende event til støtte for Børnecancerfonden. Pressefoto

Træder i pedalerne for kræftsyge børn

Fitness World i Frederikssund og i Slangerup lægger cykler og plads til 'Bike for børnene'

indsamling Der skal trampes igennem på indendørscykler til fordel for Børnecancerfonden, når Fitness World Frederikssund, Fitness World i Slangerup Idræts- og Kulturcenter og Team Rynkeby lørdag 23. februar afholder 'Bike for børnene'.

Marianne Rønde, centerleder hos Fitness World Frederikssund, glæder sig til en hyggelig dag med masser af god stemning, snacks og forfriskninger til de flittige motionister. Alle kan deltage i indsamlingen uanset erfaring, og man behøver ikke at være medlem af Fitness World. Målet er at samle mere end en million kroner ind til Børnecancerfonden på landsplan.

”Jeg er pavestolt over, at Fitness World danner rammerne for et landsdækkende event, som vi er glade for at være en del af. Derfor lægger vi center til, og vi håber, borgerne i Risskov vil være med til at bakke op om en god sag. Det kræver kun en smule sved på panden og en entrebillet for at hjælpe de familier, som har kræften inde på livet,” siger Marianne Rønde i en pressemeddelelse.

Det koster 600 kr. at deltage, og det foregår kl. 9 -15. Man er velkommen til at sidde i sadlen i alle tre timer, men man kan også komme med en makker eller deltage som et hold, der kan skiftes til at sætte sig på cyklerne.

gs

Publiceret 10 February 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?