Ruth hjalp Jasmin med at klippe snoren. Foto: BM

Ruth hjalp Jasmin med at klippe snoren. Foto: BM

Festlig indvielse af Oasen på Tolleruphøj

Ældre og personale på Omsorgscentret Tolleruphøj indviede fredag deres nye oase

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Der var snoreklip, rød løber, champagne i glassene og ikke mindst rigtig god stemning, da personale og beboere på Omsorgscentret Tolleruphøj indviede deres nye stue Oasen, et rum som er øremærket afslapning, hygge og gode samtaler.

Bag indretningen af Oasen står social- og sundhedsassistent-elev Jasmin Riis-Hansen. Foto: BM

Bag indretningen af Oasen står social- og sundhedsassistent-elev Jasmin Riis-Hansen. Foto: BM

Bag projektet står social og sundhedsassistent-elev Jasmin Riis-Hansen, og det var der en helt særlig grund til.

"Vi havde en forskønnelseskonto, som skulle bruges i 2018. Da jeg elsker at indrette, og følte jeg havde tiden til det, tilbød jeg at stå for rummet, som ikke rigtig blev brugt til andet end opbevaring," fortæller Jasmin, som har måtte tage weekenderne i brug sammen med mand og barn, for at blive færdig til tiden.

Fredag kunne alle de fremmødte ved selvsyn se, at det er lykkedes hende at forvandle stuen på første sal fra et trist opbevaringsrum til en hjemlig stue med bløde lænestole, reoler, lamper og grønne planter, hvor det også er muligt at lukke døren og tænde for radioen.

"Hvis der er fadøl, så kommer jeg," jokede Ove th, på spørgsmålet til, om han ville benytte Oasen fremadrettet. Sammen med Jørgen så han nu ud til at befinde sig ret godt i den nye, hjemlige stue. Foto: BM

"Det gode er, at rummet har glasvægge, for så kan vi stadig have et øje på beboerne," fortalte Eni som er Social og Sundhedshjælper.

"Jeg har fået frie tøjler til projektet. Men vidste blandt andet, at stuen skulle holdes i lyse farver, ikke noget med sorte sofaer eller lænestole. For demente er det at sætte sig i en sort stol, ligesom at synke ned i et sort hul," fortalte Jasmin, som er blevet rigtig glad for resultatet.

Publiceret 08 February 2019 13:32

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?