Ruth hjalp Jasmin med at klippe snoren. Foto: BM

Ruth hjalp Jasmin med at klippe snoren. Foto: BM

Festlig indvielse af Oasen på Tolleruphøj

Ældre og personale på Omsorgscentret Tolleruphøj indviede fredag deres nye oase

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Der var snoreklip, rød løber, champagne i glassene og ikke mindst rigtig god stemning, da personale og beboere på Omsorgscentret Tolleruphøj indviede deres nye stue Oasen, et rum som er øremærket afslapning, hygge og gode samtaler.

Bag indretningen af Oasen står social- og sundhedsassistent-elev Jasmin Riis-Hansen. Foto: BM

Bag indretningen af Oasen står social- og sundhedsassistent-elev Jasmin Riis-Hansen. Foto: BM

Bag projektet står social og sundhedsassistent-elev Jasmin Riis-Hansen, og det var der en helt særlig grund til.

"Vi havde en forskønnelseskonto, som skulle bruges i 2018. Da jeg elsker at indrette, og følte jeg havde tiden til det, tilbød jeg at stå for rummet, som ikke rigtig blev brugt til andet end opbevaring," fortæller Jasmin, som har måtte tage weekenderne i brug sammen med mand og barn, for at blive færdig til tiden.

Fredag kunne alle de fremmødte ved selvsyn se, at det er lykkedes hende at forvandle stuen på første sal fra et trist opbevaringsrum til en hjemlig stue med bløde lænestole, reoler, lamper og grønne planter, hvor det også er muligt at lukke døren og tænde for radioen.

"Hvis der er fadøl, så kommer jeg," jokede Ove th, på spørgsmålet til, om han ville benytte Oasen fremadrettet. Sammen med Jørgen så han nu ud til at befinde sig ret godt i den nye, hjemlige stue. Foto: BM

"Det gode er, at rummet har glasvægge, for så kan vi stadig have et øje på beboerne," fortalte Eni som er Social og Sundhedshjælper.

"Jeg har fået frie tøjler til projektet. Men vidste blandt andet, at stuen skulle holdes i lyse farver, ikke noget med sorte sofaer eller lænestole. For demente er det at sætte sig i en sort stol, ligesom at synke ned i et sort hul," fortalte Jasmin, som er blevet rigtig glad for resultatet.

Publiceret 08 February 2019 13:32

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.