Poul Cullura - en købmand med stor kærlighed for gastronomi

Arbejdslivet for Poul Cullura har de sidste 30 år bestået af lige dele restaurationsbranche og dagligvarebutik. Men fremover vil Menys nye købmand i Skibby være 100 procent engageret i dagligvarebutikken på Hovedgaden

Af
Birgitte Masson

SKIBBY Kontrasterne står i kø. For efter bare få minutter sammen med Poul Cullura, Skibbys nye købmand, står det ret hurtigt klart, at det ikke blot er et klassisk interview med endnu et nyt ansigt i rækken af købmænd hos Meny på Hovedgaden, med gode intentioner om nye tiltag og anderledes måder at gøre tingene på. Det har Poul Cullura såmænd. Men han har også mere end det.

Inden Poul Cullura når at skænke kaffen i klassiske, hvide plastikbægre, har han nået at fortælle om sine tre hunde, en mexicansk chihuahua, en papillon og en terrier. At han og ægtefællen Nicolai for syv år siden var det første homoseksuelle par, som blev kirkeligt viet i Danmark. At han er 3. generations indvandrer fra Italien, og at hans farfar i sin tid flygtede fra den italienske diktator Mussolini.

"Jeg er officielt døbt Hansen, men i forbindelse med bryluppet tog jeg navneforandring til Poul Bøcker Cullura," fortæller han, og så er det ligesom på plads.

Lytter på vandrørerne

Vi slår os ned inde på kontoret, hvor døren ud til butikken forbliver åben. Det kommer den efter alt at dømme også til at være fremadrettet. Poul Cullura fortæller, at han som udgangspunkt har planer om at tilbringe 95 procent af tiden på gulvet ude i butikken.

"Det er ikke bag skrivebordet, jeg tænker de store tanker. Det er ude på gulvet, hvor jeg lytter på vandrørerne," slår han fast. Men hvilke store tanker gør han sig så, her knap to uger efter han for alvor gik ind gennem svingdøren til rollen som Menys nye købmand i Skibby?

"Først og fremmest, så har de seneste købmænd her på stedet hver især været her i to år, men jeg har altså intentioner om at være her meget længere. Forretningen er lidt præget af det, jeg kalder tivoli-syndromet, hvor der for eksempel mangler en liste hist og her. Jeg opfordrer mine medarbejdere til engang imellem at træde en meter bagud og kaste et blik på hylden. Jeg vil have dem til at se tingene med kundens øjne."

Med andre ord mener Poul Cullura, at butikken ikke står helt så knivskarp, som den burde. Men det kommer den til. Poul Cullura vil starte med et hjørne af butikken, og langsomt og systematisk rydde op, step by step.

Og når han er færdig, vil kunderne efter alt at dømme møde mere økologi, flere nyheder og flere luksusvarer. Der vil komme udstillinger, torve, ja, den store vinafdeling vil også gennemgå en forvandling.

Poul Cullura hiver en tegning frem der viser, hvordan vinafdelingen kommer til at tage sig ud i fremtiden. Og efter tegningen af dømme ud fra, kommer der både en bar og et vinkøleskab. Sidstnævnte til sommerens kølige rosé- og hvidvine.

"Hvis vi skal have vores berettigelse, så er vi nødt til at sadle om. Vi skaber loyalitet hos kunderne, ved at være engageret på arbejdet. Jeg tror, at fremtiden er den personlige oplevelse, nærvær og service. Det er for eksempel ikke længere nok at fortælle, hvilken hylde en varer står på, når kunden spørger. Nej, man skal gå skridtet videre og bygge på, som for eksempel at supplere med sin viden."

Blå Bog:

48 år. Opvokset i Esbjerg. Bor i hundested. Uddannet i Dansk Supermarked for 30 år siden. Kommer fra en stilling som salgsleder i Meny i Vermlandsgade på Amager. Har været international Ops-manager i restaurantkæden Vapiano. Med til at bygge Starbucks op i Danmark. Med til at åbne Claus Meyers Delikæde. Konsulent for Det Kgl. Teater. Gastronomisk chef for hele Det Kgl. Teater.

Fem hurtige:

En god dag på jobbet er...

"Når jeg møder glade medarbejdere, der strutter af energi og er klar til at møde vores dejlige kunder"

Hornsherred er...

"Idyllisk, lokalpatriotisk og naturskønt"

Når jeg har fri...

"Er det helst med god mad, vin, Nicolai og mine hunde"

Det giver mig energi når...

"Jeg omgås glade kunder og glade venner og familie"

I min næste ferie vil jeg...

"Sidde i loungmøblerne i vores 2200 kvadratmeter anlagte, nye have og nyde skøn, kold rosévin"

Publiceret 07 February 2019 09:55

SENESTE TV