Værkerne viser Dea Trier Mørch som humanist og socialrealist.

Værkerne viser Dea Trier Mørch som humanist og socialrealist.

Klassisk 70'er-film i sognehus

Tirsdag den 22. januar vises filmatiseringen af Dea Trier Mørchs roman 'Vinterbørn' i Oppe Sundby Sognehus kl. 19.00.

Filmen beretter om tre meget forskellige kvinder på Rigshospitalets svangregang, hvor de er indlagt pga. komplikationer. Trods store forskelle i alder, psyke og social baggrund opstår der en slags samhørighed.

Historien koncentrerer sig især om børnehavelærerinden Marie, der venter barn med en grønlandsk musiker.

Man får et dejligt gensyn med bl.a. Ann-Mari Max Hansen, Helle Hertz og Lone Kellermann.

Louisiana åbner den 17. januar med en præsentation af grafiske værker fra Dea Trier Mørchs eget arkiv. Her rettes et nyt, fokuseret blik på skildringer fra både intimsfæren og samfundslivet, som prægede særligt 1970'ernes Danmark – heriblandt også illustrationer til ”Vinterbørn”.

Holder filmen trods de mange år, den har på bagen? Kom, se og afgør det!

Gratis adgang. Ingen tilmelding. Kaffe og kage for 25 kr.

Publiceret 17 January 2019 00:00

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.