Tankerne om at lade Frederikssund Hospital bestå har fået ny næring af regeringens udspil en en sundhedsreform.

Tankerne om at lade Frederikssund Hospital bestå har fået ny næring af regeringens udspil en en sundhedsreform.

MF'er: 'Gylden mulighed for at bevare hospital'

Hans Andersen (V) vil have byråd til at intensivere kampen for hospitals overlevelse

Af
Henrik Gregersen

"Hvis vi spiller kortene rigtigt, er det her en gylden mulighed for at sikre et hospital og sundhedshus i Frederikssund også i årene fremover."

Sådan lyder det fra Venstres lokale Folketingsmedlem Hans Andersen i kølvandet på det udspil til en sundhedsreformn, regeringen onsdag præsenterede. Foruden at være medlem af Folketingets Sundhedsudvalg sidder han også i byrådet i Frederikssund.

Reformen vil blandt andet øremærke seks milliarder kroner til at styrke de nære sundheds-tilbud:

"Sammenholdt med, at regionen allerede selv er begyndt at overveje, om man kan bevare hospitalet med udsigt til flere ældre, flere diabetikere og flere KOL-patienter, så er det oplagt, at man nu skal lægge pres på - også fra byrådets side - for at sikre, at man kan beholde hospitalet. Ikke nødvendigvis med nøjagtig de samme funktioner som i dag, men måske med flere ambulante behandlinger, en hospicefunktion og en kommunal sundhedshus-funktion, som vi mangler i dag," siger Hans Andersen til Lokalavisen.

Hans Andersen (V) mener, chancerne for at bevare Frederikssund Hospital er større end længe. Men det kræver en indsats.

Hans Andersen (V) mener, chancerne for at bevare Frederikssund Hospital er større end længe. Men det kræver en indsats.

Et element i regeringens udspil er, at 500.000 ambulante behandlinger skal skal flyttes ud fra de kommende supersygehuse.

"Pointen er, at hvis det er nemt, skal det også være nært. Og jeg kan sagtens forestille mig, at en række kontroller kan gennemføres i Frederikssund, hvor også borgerne fra Halsnæs og Egedal kan komme hurtigt til," siger Hans Andersen.

Publiceret 16 January 2019 16:43

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.