E-sport er blevet en millionforretning og en stor del af underholdsningsindustrien. Du kan få et indblik i forholdene omkring det danske storhold Astralis i ugen, der kommer.

E-sport er blevet en millionforretning og en stor del af underholdsningsindustrien. Du kan få et indblik i forholdene omkring det danske storhold Astralis i ugen, der kommer. Foto: Neill Cooper/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix

Få overblikket: Det sker i kommunen

I samarbejde med kultunaut.dk giver Lokalavisen dig overblikket over store og små begivenheder i ugen, der kommer

Musik

Folkemusik, americana og blues med mad. Lørdag 19/1 kl. 18.30. Selsølåter spiller musik. hvor fundamentet er nordisk og irsk folkemusik spillet for to violiner. Men der sker noget anderledes, når der så tilsættes bas, guitar og trommer. Skibby Kino, Hovedgaden 33.

Dobbeltkoncert med Selsølåter og Long Dog Orchestra. Lørdag 19/1 kl. 20. Spisning starter kl. 18.30 og koncerten går i gang kl. 20.00. Billetter købes på www.skibbykino.dk Der er begrænset antal pladser til spisning. Skulle der være billetter tilbage til koncerten sælges de på dagen:. Skibby Kino, Hovedgaden 33.

Baggårdens Glade Musikanter på Tolleruphøj. Søndag 20/1 kl. 14. Mød Frode Holdgaard på klaver m.m., Gunvar Holdgaard med monologer, Hanne Faartoft, Christian Ingholt og Finn Torp, alle med viser, sange og stor underholdning i den gamle stil. Brugerrådet, Aktivitetscentercenter Tolleruphøj, Roskildevej 160 A.

Teater

Bilisten. Fredag 18/1 kl. 19. Arrangeret af Frederikssund Teater. Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6.

Udstillinger

Kunstudstilling, Mille Søndergaard. Torsdag 3/1 til onsdag 13/2 I Rejsestaldens åbningstid. Udstillingen er bygget op om landskaber der er formet af poesi, af ord. Landskaber eller sindstilstande, og ord der beskriver steder, hvor de fleste har været. Det grafiske og maleriske formsprog blandes - også sammen med lyrikken. Kulturhuset Rejsestalden, Hovedgaden 29 A.

Fernisering En ny begyndelse med kunstneren Anette Eirup Sielemann. Lørdag 5/1 til onsdag 15/5 kl. 14 til kl. 16. Odd Fellow Loge nr. 69 F.d.3, Kunstudvalg, Lundevej 27.

Maleriudstilling. Mandag 7/1 til torsdag 28/2 Man-tors 10-16 og fre 10-12. Birgit Juul Larsen, Slagslunde, udstiller malerier i januar og februar, 2019. Billederne kan ses i aktivitetsusets åbningstid. Aktivitetshuset i Slangerup, Kannikestræde 2C.

Øvrigt

Astralis -bag om det succesfulde e-sportshold. Onsdag 16/1 kl. 16. Hør Benjamin Boraghi fortælle om Astralis. Benjamin har sammen med Astralis rejst verden rundt med holdet, og både har varetaget deres kommercielle interesserer, aktiveret dem kommunikativt og sørget for, at alle forhold er optimale til at præstere under. Frederikssund Hovedbibliotek, Jernbanegade 24.

Fællesspisning og åben mikrofon. Torsdag 17/1 kl. 17.30-19.30. Nu er der igen mulighed for at spise sammen i hyggelige rammer i Kulturhuset Rejsestalden. Vi tænder stearinlys og hygger om dig. Måske kan du synge, spille, har et band, læse et digt eller andet du vil dele med en lille skare. Prisen er inkl. mad. Kulturhuset Rejsestalden, Hovedgaden 29 A.

Bjarne Kjær Andersen. Torsdag 17/1 kl. 19.30. Frederikssund Frimenighed, Mågevej 14.

Kirkens Fredagsklub. Fredag 18/1 kl. 14-16. Dagens gæst er Jytte Abildstrøm. Frederikssund Kirke, Ved Kirken 8.

Weekend I Nordsjælland: Silva Life System Kursus. Lørdag 19/1 til søndag 20/1 kl. 09. Investér nogle dage af dit liv i at få mere ud af resten af det. Silva Metoden giver dig konkrete og effektive værktøjer til at håndtere jobbet/hverdagens udfordringer bedre - store som små: Søvn, vægt, stress, negative tanker, præsentationer mm. Arrangeret af Silva Metoden Danmark. House of Link, Havnegade 22.

Gudstjeneste ved Susanne Leiding. Søndag 20/1 kl. 09. 2. s. e. h. 3 k. Oppe Sundby Kirke, Roskildevej 183.

Gudstjeneste ved Bettina Niemann Krarup. Søndag 20/1 kl. 09.30-10.30. 2. s. e. h. 3 k. Skoven Kirke, Skovkirkevej 2, Skoven.

Højmesse ved Sognepræst Christina Holten Mølgaard. Søndag 20/1 kl. 10. 2. s. e. h. 3 k. Højmesse ved sognepræst Christina Holten Mølgaard.Efter højmessen er der kirkekaffe i våbenhuset. Islebjerg Kirke, Ansgarsvej 2.

2. søndag efter Helligtrekonger. Søndag 20/1 kl. 10. Prædikant: Birger Daniel Pedersen. Frederikssund Frimenighed, Mågevej 14.

Gudstjeneste ved Caja Emilie Winterø. Søndag 20/1 kl. 10-11. 2. s. e. h. 3 k. Slangerup Kirke, Sankt Mikaels Kirke, Strandstræde 2.

Gudstjeneste ved Victor Madsen Greve. Søndag 20/1 kl. 10-11. 2. s. e. h. 3 k. Jørlunde Kirke, Bygaden 26, Jørlunde.

Gudstjeneste ved Thomas Munk Rønberg. Søndag 20/1 kl. 10-11. 2. s. e. h. 3 k. Frederikssund Kirke, Ved Kirken 8.

Højmesse ved Susanne Leiding. Søndag 20/1 kl. 10.30. 2. s. e. h. 3 k. Snostrup Kirke, Snostrupvej 10 A.

Højmesse ved Ole Hansen. Søndag 20/1 kl. 10.30. 2. s. e. h. 3 k. Krogstrup Kirke, Kirkealle 3.

Gudstjeneste ved Mikkel Højholt. Søndag 20/1 kl. 10.30. 2. s. e. h. 3 k. Ferslev Kirke, Kirkegade 24B, Ferslev.

Højmesse ved Aage Koed mikkelsen. Søndag 20/1 kl. 10.30. 2. s. e. h. 3 k. Skuldelev Kirke, Kirkevej 3, Skuldelev.

Højmesse ved Jakob Holm. Søndag 20/1 kl. 10.30-11.30. 2. s. e. h. 3 k. Skibby Kirke, Kirkestræde 2.

Gudstjeneste ved Mikkel Højholt. Søndag 20/1 kl. 10.30-11.30. 2. s. e. h. 3 k. Ferslev Kirke, Kirkegade 24B, Ferslev.

Gudstjeneste ved Bettina Niemann Krarup. Søndag 20/1 kl. 11-12. 2. s. e. h. 3 k. Draaby Kirke, Kirkevej 1.

Banko på Elværket. Søndag 20/1 kl. 14-17. Lions Frederikssund holder banko på Elværket. Dørene åbnes kl. 12, og der spilles fra Kl. 14 til 17 med en kort pause. Der er fine gevinster ved både spil og forskellige lotterier. Arrangeret af Lions Club Frederikssund. Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6.

Det danske sprog - udvikling eller afvikling. Mandag 21/1 kl. 19.30. Forelæsning ved direktør, cand.mag. og ph.d. Sabine Kirchmeier. Arrangeret af Folkeuniversitetet i Frederikssund. Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6.

Banko. Onsdag 23/1 kl. 14-16. Slangerup Pensionistforening arrangerer, for foreningens medlemmer, banko- og lotterispil. Aktivitetshuset i Slangerup, Kannikestræde 2C.

Fyraftensmøde. Onsdag 23/1 kl. 16.30-18. Fyraftensmøde med Åbne Døre., som vil fortælle om arbejdet blandt forfulgte kristne verden over. Frederikssund Kirke, Ved Kirken 8.

Gudstjeneste ved Bettina Niemann Krarup. Onsdag 23/1 kl. 17-18. Gerlev Kirke, Bygaden 19, Gerlev.

Sangarrangement. Onsdag 23/1 kl. 19-21. Det er ikke på forhånd bestemt, hvad vi skal synge - de, som møder frem bestemmer. Vi synger fra Salmebogen og Højskolesangbogen. Der bliver en god pause i midten, hvor vi drikker kaffe og spiser lidt kage. Kyndby Kirke, Hyggevej 33, Kyndby.

Publiceret 13 January 2019 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.