Jernbanegade i Frederikssund.

Jernbanegade i Frederikssund. Arkivfoto: Peter Rahbek

Læserne nominerer: Detailhandlen får egen pris

Danske Bank og Lokalavisen vil hylde succes-historierne i det lokale handelsliv. Læserne skal være med til at udpege butikkerne

Af
Henrik Gregersen

Der er masser af dystre historier i fortællingen om den danske detailhandel.

Men der er også masser af solstrålehistorier, som fortjener at komme frem i lyset, så vi kan gøre de gode oplevelser synlige og måske oven i købet være med at skabe øget optimisme og positiv stemning omkring det lokale handelsliv.

Derfor går Danske Bank og Lokalavisen Frederikssund nu sammen om at indstifte en ny pris i form af 'Månedens Detailbutik.'

"Missionen er ret enkel. Der findes masser af butikker, der kommer til at overleve langt ind i fremtiden ved at levere dét, du ikke kan få på nettet. Ikke mindst den gode betjening. Vi må meget gerne blive bedre til at se, hvad der virker og fortælle om de gode oplevelser, så vi kan dele og dyrke succeshistorierne," lyder det fra filialdirektør Jesper Fini Kuhre.

Filialdirektør i Danske Bank Jesper Fini Kuhre vil have øget fokus på de gode fortællinger i kommunens detailhandel

Filialdirektør i Danske Bank Jesper Fini Kuhre vil have øget fokus på de gode fortællinger i kommunens detailhandel

Salgschef Peter Darum, Lokalavisen supplerer:

"Vi er hver uge i kontakt med mange annoncører. Ofte selvstændige erhvervsdrivende, der yder en kæmpe indsats i deres butikker. Ikke bare til gavn for dem selv, men også til gavn for borgere og byer, fordi de skaber liv i kommunen. Det er værd at påskønne," lyder det fra Peter Darum.

Første gang månedens butik skal udpeges, bliver i denne måned, og det sker ved at man i kommentarfeltet til et månedligt opslag på Lokalavisens Facebookside kan give sit bud på, hvilken butik - og hvorfor - der bør løbe med premiere-prisen.

Lokalavisens salgschef Peter Darum er sammen med Jesper Fini Kuhre og Søren Bryde fra Jægerspris Netværk med i dommerkomiteen. De har brug for læsernes input til Månedens Detailbutik.

Lokalavisens salgschef Peter Darum er sammen med Jesper Fini Kuhre og Søren Bryde fra Jægerspris Netværk med i dommerkomiteen. De har brug for læsernes input til Månedens Detailbutik.

Fakta om Månedens Detailbutik

Danske Bank og Lokalavisen Frederikssund kårer Månedens Detailbutik i årets første 11 måneder. Blandt de udvalgte butikker kårer vi Årets Detailbutik i december. Månedens Detailbutik modtager diplom og hædrende omtale, mens Danske Bank giver en pengegave på 10.000 kroner til Årets Butik.

Du kan anbefale alle detailbutikker i Frederikssund Kommune. Skriv en kort anmeldelse om hvorfor netop din favoritbutik skal udvælges til Månedens Detailbutik. Kriterierne er; god service, smilende personale, bedste udsmykning og produkter af god kvalitet.

Et dommerpanel bestående af Danske Banks filialdirektør Jesper Fini Kuhre, Lokalavisens salgschef Peter Darum samt Søren Bryde fra Jægerspris Netværk vil udvælge Månedens Detailbutik på baggrund af jeres anbefalinger.

Publiceret 12 January 2019 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.