Du kan vinde billetter til Skammerens Datter II.

Du kan vinde billetter til Skammerens Datter II. Foto: Nordisk Film

Konkurrence: Vind billetter til Skammerens Datter II

I samarbejde med Nordisk Film sætter Lokalavisen billetter på spil til opfølgeren til biograf-hittet

Da første Skammerens Datter-film ramte de danske biograflærreder i 2015, lokkede det flere end 225.000 danskere ind i boigrafmørket.

Nu kommer fortsættelsen 'Skammerens Datter II - Slangens Gave,' der er baseret på Lene Kaaberbøls succesromaner. Ask Hasselbalch er instruktøren bag den magiske eventyrfilm, der indeholder alt fra sort magi og sømonstre til storslået natur og slåskampe med ild.

Filmen får premiere 24. januar, og i samarbejde med Nordisk Film sætter Lokalavisen nu 2 X 2 billetter på spil til den.

Du skal kommentarfeltet under denne artikel blot skrive, hvem der er forfatter til de populære bøger om Skammerens Datter, så deltager du i lodtrækningen om billetterne, der bliver sendt til vinderne, som får direkte besked 18. januar.

Gensyn og nye navne

Rebecca Emilie Sattrup er tilbage i titelrollen som Skammerdatteren Dina, mens Dejan Cukic og Nicolas Bro er blandt de nye navne på rollelisten.

Publikum kan samtidig glæde sig til et gensyn med Jakob Oftebro, Allan Hyde og Søren Malling i filmens eventyrlige univers med onde regenter, magiske troldmænd og drabelige kampe.

Den prisbelønnede filminstruktør Ask Hasselbalch er denne gang instruktøren bag filmatiseringen af Lene Kaaberbøls fortælling om Skammerdatteren.

Tidligere har Hasselbalch stået bag Antboy-triologien, for hvilke han modtog flere priser heriblandt to Robert-priser samt Årets Svend i 2014 og 2016. 'Skammerens datter II – Slangens Gave' er Hasselbalchs fjerde spillefilm og får dansk biografpremiere den 24. januar 2019.

Publiceret 12 January 2019 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.