Conny Jensen slog fredag dørene op til Shabby Chic i Jernbanegade i Frederikssund. Foto: BM

Conny Jensen slog fredag dørene op til Shabby Chic i Jernbanegade i Frederikssund. Foto: BM

Conny slår dørene op til Shabby Chic

Senest arbejdede Conny Jensen i Rigspolitiet. Men efter hun gik på pension, blev der tid til nye interesser. Nu åbner hun møbelbutikken Shabby Chic i Frederikssund

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Fredag slog 67-årige Conny Jensen fra Frederikssund dørene op til sin nye butik Shabby Chic, som har til huse, hvor Thinghøjs Boghandel i Jernbanegade i Frederikssund lå. Her vil hun handle med gamle møbler, primært i stilen shabby chic, lidt porcelæn, glas og andre ting til hjemmet.

Umiddelbart er det lidt af et spring, Conny har taget. For i mange år var hun ansat i politiet. Men da hun gik på pension for fire år siden, kastede hun sig over nye interesser, for som hun siger, 'skal man jo ikke gro fast i lænestolen'.

"Siden jeg blev pensioneret efter mange år i politiet, har jeg nydt at kunne kaste mig over forskellige ting," fortæller Conny og nævner i flæng aktiviteter som hjælper på et plejehjem, aktiv i Hjerteforeningens Motionsklub i Jægerspris og frillig i en genbrugsbutik.

Det var sidstnævnte, nemlig salg af blandt andet brugte, gamle møbler, som i særlig grad fangede hendes interesse, møbler, hun selv kan omdanne til stilen shabby chic, ved at male dem i hvide- og pastel farver.

"Jeg har efterhånden huset fyldt med gamle møbler, så min samlever brokker sig, hver gang jeg kommer hjem med noget." Conny griner og fortsætter:

"Men jeg elsker, at alle ting har en historie," siger hun. Det mærkes tydeligt, at der er vægt bag ordene, for Conny tager sig god tid, til at fortælle om de forskellige møbler i butikken, hvor de stammer fra, og hvordan hun har fået fat i dem.

"Det her bliver en nichebutik. Jeg skal ikke konkurrere, med dem der opkøber dødsboer, eller opkøbere af teak- og palisander møbler, det er i en prisklasse, som jeg ikke vil bevæge mig op i." Conny holder en pause og tilføjer så:

"Jeg gør det her, fordi det er hyggeligt, og så er det godt for miljøet med genbrug."

Shabby Chik har åbent tirsdag til fredag kl. 13-17. Lørdag kl. 10-13

Fakta om shabby chic:

Shabby chic er en modestil, skabt af den britiske indretningsarkitekt Rachel Ashwell i slutningen af 1980'erne. Stilen var oprindeligt inspireret af de traditionelle huse i det engelske landskab. Gamle møbler eller nye møbler behandlet for at give gammelt indtryk. Farvetema er i hvid eller lyse farver. Stofpolstring er ofte i bomuld eller hør. I den mere populære udgave er shabby chic ofte en feminin stil karakteriseret ved pastel farver. Romantiske detaljer og self-made ornamenter er populære. Møblerne er ofte fund fra de lokale loppemarkeder, som genanvendes og males på. Metaldele kan godt have et element af rust. Undertiden indgår kristne genstande som f.eks. madonnaer, kors, og gamle bibler.

Kilde: wikipedia

Publiceret 12 January 2019 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.