Omstændighederne omkring sidste års Vinge-kollaps bliver ikke genstand for en politi-efterforskning.

Omstændighederne omkring sidste års Vinge-kollaps bliver ikke genstand for en politi-efterforskning.

Vinge: Ingen politisag mod borgmester og embedsmænd

Nordsjællands Politi sender bolden videre til Ankestyrelsen

Af
Henrik Gregersen

Mere end et år efter at de storstilede planer for Vinge Centrum kollapsede, står det nu klart, at der ikke bliver iværksat en politimæssig efterforskning af Vinge-komplekset og borgmester John Schmidt Andersens (V) underskrift på aftalen med AP Pension.

Det fremgår af et brev fra senioranklager i Nordsjællands Politi, Susanne Kjølhede, til Enhedslistens byrådsmedlem Pelle Andersen Harild.

"Jeg har i dag besluttet ikke at indlede en efterforskning mod flere navngivne personer fra Frederikssunds Kommune, herunder borgmester John Schmidt Andersen for muligt strafbart forhold begået i forbindelse Vinge-projektet i Frederikssund Kommune," hedder det i brevet, der er sendt kort før jul.

"Begrundelsen for min afgørelse er, at politiet kun efterforsker sager, hvor der er en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart. Det mener jeg ikke, at der er i dette tilfælde," lyder det i brevet, hvor Susanne Kjølhede peger på, at Pelle Andersen Harild i stedet kan henvende sig til Ankestyrelsen, hvis han mener, der er behov for en nærmere undersøgelse.

Pelle Andersen Harild anmeldte i foråret 2018 sagen til politiet, efter en redegørelse fra kommunens juridske rådgivere Nielsen Nørager indikerede, at der i sagskomplekset forelå brud på blandt andet forvaltningsloven, ligesom det i Nielsen Nøragers gennemgang blev gjort klart, at der ikke var bevillingsmæssig dækning for udgifter for over 100 millioner kroner, da John Schmidt Andersen underskrev aftalen med AP Pension.

I kølvandet på redegørelsen og kuldsejlede forhandlinger valgte Frederikssund Kommune at træde ud af aftalen med AP Pension.

"Jeg har ikke taget stilling til endnu, om jeg vil gå videre med sagen til Ankestyrelsen. Jeg skal først vende det med jurister," siger Pelle Andersen Harild til Lokalavisen.

Han blev i forbindelse blev sagen sagen selv sigtet af Nordsjællands Politi for at have lækket de fortrolige oplysninger til DR, der for alvor fik sagen til at vokse til en skandale:

"Jeg er stadig sigtet, men jeg går da ud fra, at jeg snart får at vide, at man dropper sigtelsen og måske kigger i andre retninger," siger han.

Publiceret 11 January 2019 11:34