Der var deltagerrekord ved nytårskuren.

Der var deltagerrekord ved nytårskuren. Foto: Morten Friis, Fotonova

Deltagerrekord til erhvervslivets nytårskur

"Selv om jeg ikke ligefrem skal bede om en økonomisk nedkøling, så vil det ikke gøre noget, om tempoet bliver sat et lille nøk ned," lød det fra erhvervsdirektør

Hele 130 erhvervsdrivende mødte op til Frederikssund Erhvervs nytårskur den 8. januar. Det er klar deltagerrekord.

Fremmødet vidner ifølge direktør Peter Bo Andersen om stor interesse og engagement i erhvervslivets tilstand og udvikling.

"Det er meget positivt med den store interesse. Vi oplever det samme i dagligdagen. Der er simpelthen så mange virksomheder, der har lyst til at byde ind på forskellig vis og medvirke til, at vores erhvervsliv kan løfte sig yderligere. Vi er meget glade for den opbakning," siger erhvervsdirektøren.

Som traditionen byder, blev 2019 for alvor skudt i gang på Restaurant Kalvø til erhvervets nytårskur. Efter et 2018 med udvidelser og vækst i mange brancher - og mange dele af kommunen - er der noget at leve op til i det nye år.

"Det har været et absolut forrygende 2018, vi lægger bag os. Uanset om vi taler store eller små virksomheder, så er det mit klare indtryk, at stort set alle kan se tilbage på et rigtig godt år. Der er blevet skabt mange nye jobs, og der bygges på livet løs i både Skibby, Jægerspris, Slangerup og Frederikssund. Erhvervslivet vokser faktisk så kraftigt, at mange har svært ved at finde den rette arbejdskraft. Det er en klar udfordring, og selv om jeg ikke ligefrem skal bede om en økonomisk nedkøling, så vil det ikke gøre noget, om tempoet bliver sat et lille nøk ned," lød det blandt andet i Peter Bo Andersens nytårstale.

Campusambassadører blev hyldet

Til nytårskuren rettede et særligt indslag sig mod de lokale virksomheder, der er gået aktivt ind i arbejdet med at skabe et attraktivt uddannelsesmiljø på Campus Frederikssund og et tættere samarbejde mellem uddannelserne og erhvervslivet.

De såkaldte Campusambassadører blev hyldet for deres indsats af borgmester John Schmidt Andersen, der var med til at overrække virksomhederne en symbolsk guldmedalje.

"Jeg vil meget gerne understrege, at det uddannelsessamarbejde, der er etableret her i kommunen med Frederikssund Erhverv og alle jer enkelte virksomheder, har været alfa omega for den flotte udvikling, vi oplever. En udvikling, som skal fortsætte de næste mange år," sagde borgmesteren.

Formand for Campusrådet og rektor på Knord, Heidi Post Dam, uddelte også roser til virksomhederne:

"I skal have tusind tak for jeres indsats. Det betyder utrolig meget for de unge mennesker, at de har nogle erhvervsdrivende fra ”den virkelige verden” at spejle sig i, når de skal vælge uddannelse og karriere."

Kigger man på tallene, har udviklingen på uddannelsesområdet været imponerende i Frederikssund. Som den eneste kommune i Region Hovedstaden opfylder Frederikssund Kommune allerede regeringens 2020-mål om, at mindst 25 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse. pressemeddelelse

Publiceret 10 January 2019 09:07

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.