Der var deltagerrekord ved nytårskuren.

Der var deltagerrekord ved nytårskuren. Foto: Morten Friis, Fotonova

Deltagerrekord til erhvervslivets nytårskur

"Selv om jeg ikke ligefrem skal bede om en økonomisk nedkøling, så vil det ikke gøre noget, om tempoet bliver sat et lille nøk ned," lød det fra erhvervsdirektør

Hele 130 erhvervsdrivende mødte op til Frederikssund Erhvervs nytårskur den 8. januar. Det er klar deltagerrekord.

Fremmødet vidner ifølge direktør Peter Bo Andersen om stor interesse og engagement i erhvervslivets tilstand og udvikling.

"Det er meget positivt med den store interesse. Vi oplever det samme i dagligdagen. Der er simpelthen så mange virksomheder, der har lyst til at byde ind på forskellig vis og medvirke til, at vores erhvervsliv kan løfte sig yderligere. Vi er meget glade for den opbakning," siger erhvervsdirektøren.

Som traditionen byder, blev 2019 for alvor skudt i gang på Restaurant Kalvø til erhvervets nytårskur. Efter et 2018 med udvidelser og vækst i mange brancher - og mange dele af kommunen - er der noget at leve op til i det nye år.

"Det har været et absolut forrygende 2018, vi lægger bag os. Uanset om vi taler store eller små virksomheder, så er det mit klare indtryk, at stort set alle kan se tilbage på et rigtig godt år. Der er blevet skabt mange nye jobs, og der bygges på livet løs i både Skibby, Jægerspris, Slangerup og Frederikssund. Erhvervslivet vokser faktisk så kraftigt, at mange har svært ved at finde den rette arbejdskraft. Det er en klar udfordring, og selv om jeg ikke ligefrem skal bede om en økonomisk nedkøling, så vil det ikke gøre noget, om tempoet bliver sat et lille nøk ned," lød det blandt andet i Peter Bo Andersens nytårstale.

Campusambassadører blev hyldet

Til nytårskuren rettede et særligt indslag sig mod de lokale virksomheder, der er gået aktivt ind i arbejdet med at skabe et attraktivt uddannelsesmiljø på Campus Frederikssund og et tættere samarbejde mellem uddannelserne og erhvervslivet.

De såkaldte Campusambassadører blev hyldet for deres indsats af borgmester John Schmidt Andersen, der var med til at overrække virksomhederne en symbolsk guldmedalje.

"Jeg vil meget gerne understrege, at det uddannelsessamarbejde, der er etableret her i kommunen med Frederikssund Erhverv og alle jer enkelte virksomheder, har været alfa omega for den flotte udvikling, vi oplever. En udvikling, som skal fortsætte de næste mange år," sagde borgmesteren.

Formand for Campusrådet og rektor på Knord, Heidi Post Dam, uddelte også roser til virksomhederne:

"I skal have tusind tak for jeres indsats. Det betyder utrolig meget for de unge mennesker, at de har nogle erhvervsdrivende fra ”den virkelige verden” at spejle sig i, når de skal vælge uddannelse og karriere."

Kigger man på tallene, har udviklingen på uddannelsesområdet været imponerende i Frederikssund. Som den eneste kommune i Region Hovedstaden opfylder Frederikssund Kommune allerede regeringens 2020-mål om, at mindst 25 % af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse. pressemeddelelse

Publiceret 10 January 2019 09:07