Sabine Kirschmeier kommer til Elværket i Frederikssund. Foto: Folkeuniversitetet

Sabine Kirschmeier kommer til Elværket i Frederikssund. Foto: Folkeuniversitetet

Det danske sprog - udvikling eller afvikling?

Sabine Kirchmeier forsker i sprog, mød hende på Elværket i Frederikssund

FREDERIKSSUND Folkeuniversitetet i Frederikssund indbyder til foredrag, hvor Sabine Kirschmeier, der er direktør for Dansk Sprognævn, vil tale om det danske sprogs status. Er sproget under udvikling eller afvikling? Vores sprog forandrer sig med tiden. Måske i dag en smule hurtigere end i gamle dage. Vi studser over nye engelske gloser, falder over udtryk, der ændrer betydning, og rynker panden over ord, der staves anderledes end man er vant til. Hvordan opstår disse forandringer, hvad betyder de for vores sprog, og hvad er sproget i grunden for en størrelse? Hvordan påvirkes sproget af udviklingen i verden, i vores samfund og i de nye kommunikationsformer? kan der ende med, at dansk forsvinder, eller at vi til sidst ikke kan forstå hinanden? Få svarene - godt krydret med tankevækkende og underholdende eksempler på mulighederne og umulighederne i vores forunderlige sprog.

Sabine Kirchmeiers vigtigste forskningsområder er sprogpolitik, sprogteknologi og virksomheders og institutioners sproglige strategier.

Foredraget holdes i Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund, mandag den 21. januar 2019,kl. 19.30. Der tages entré. (Unge under uddannelse har gratis adgang).

Publiceret 08 January 2019 10:27