Erhvervsdirektør: 2018 har været et godt år

Af
Jakob Markert

Når det nye år er blevet skudt ind med steg, kransekage og fyrværkeri, så er det samtidig også en oplagt mulighed for at tænke tilbage på året, der gik.

Er du en del af erhvervslivet i Frederikssund, så vil det meget vel foregå med et bredt smil på læben.

Flere ting peger nemlig på, at erhvervslivet i Frederikssund har haft et godt år. Det blev senest tydeligt, da Dagbladet Børsen midt i december offentliggjorde deres årlige gazelle-liste over landets hurtigst voksende virksomheder. Mens der sidste år var ni virksomheder fra Frederikssund kommune på Børsens liste, så var der i år fundet plads til 14 virksomheder baseret i både Frederikssund, Skibby, Jægerspris og Slangerup.

”Generelt må jeg sige, at det går fantastisk for erhvervslivet i Frederikssund. I år er det faktisk gået endnu bedre end sidste år, og det gælder over alle sektorer. Det er kun detailhandlen, der har det hårdt,” siger direktør i Frederikssund Erhverv, Peter Bo Andersen og uddyber:

”I Danmark og i det meste af Nordeuropa har vi nydt godt af højkonjunkturen. I Frederikssund har vi nogle produktionsvirksomheder med en stor global nicheforretning og en høj eksportandel. Vores store håndværkersegment nyder godt af, at der bygges både boliger og virksomhedsudvidelser på livet løs i kommunen, mens servicevirksomhederne også nyder godt af højkonjunkturen og generelt har været god til at tilpasse sig den digitale omstilling,” siger han.

Årets 14 gazeller fra Frederikssund spreder sig da også ud over en bred kam af forskellige brancher og tæller således både håndværker-, transport-, IT- og cateringvirksomheder, og ifølge Peter Bo Andersen er det ikke bare et tilfælde, at så mange virksomheder i Frederikssund Kommune lige nu klarer sig godt.

”Vi har i løbet af året set flere undersøgelser, hvor Frederikssund Kommune ligger godt placeret, og kommunen har da også tilstræbt at skabe gode rammebetingelser for erhvervslivet. Det er med til at skabe en tiltro til kommunen og gør, at virksomhederne tør investere i deres fremtid her,” siger han.

Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Et andet tegn på, at Frederikssund er et godt sted at drive virksomheder, kom, da Dansk Byggeri i sommer kårede kommunen til Danmarks mest erhvervsvenlige. At gøre vilkårene bedre for virksomhederne er noget, som borgmester John Schmidt Andersen (V) ikke ligger skjul på, at man i byrådet har gået målrettet efter:

”Når borgerne spørger, hvordan man skal måle, hvordan det går i kommunen, så plejer jeg at sige, at det er lettere at bo i en kommune i udvikling frem for afvikling. Det er virksomhederne med til at sørge for ved at skabe flere lokale arbejdspladser, så man ikke behøver at holde i kø på motorvejen for at komme på arbejde. I sidste ende kan det også være med til at hæve bosætningen,” siger han.

I en pressemeddelelse i forbindelse med kåringen begrunder Dansk Byggeri bl.a. deres valg med, at Frederikssund Kommune har afskaffet gebyret på behandling af byggesager, og som den ene af to nordsjællandske kommuner opkræver Frederikssund heller ikke længere dækningsafgift.

”Vi arbejder hele tiden på at gøre det lettere at drive virksomhed, men vi har også allerede gjort meget ved eksempelvis helt at fjerne dækningsafgiften. Så på den front kan vi ikke rigtig gøre mere. Vi ser også, at næsten hver gang vi i kommunen sender noget i udbud, så er det lokale, der vinder. På den måde er vi også med til at sikre arbejdsopgaver lokalt,” siger John Schmidt Andersen og samler så op:

”Så min fornemmelse er, at det går godt. Der er flere af virksomhederne, der udvider, ligesom at vi også har flere gazelle-virksomheder her i Frederikssund. Så det gælder egentlig hele vejen rundt.”

Publiceret 02 January 2019 11:52