Cateringvirksomheden Fru Bonde fusionerede tidligere i år med Cafe SIK. Igen i år er virksomheden at finde på listen over lokale gazellevirksomheder.

Cateringvirksomheden Fru Bonde fusionerede tidligere i år med Cafe SIK. Igen i år er virksomheden at finde på listen over lokale gazellevirksomheder. Arkivfoto: Jakob Markert

14 gazeller på spring

Der er - på mere end én måde - vækst i de lokale vækst-virksomheder.

Hvert år udnævner Dagbladet Børsen landets hurtigst voksende virksomheder til ”gazeller”.

I 2018 har 14 virksomheder fra Frederikssund Kommune gjort sig fortjent til æren. Det er fem styk mere end i 2017, hvor der var ni lokale virksomheder på gazellelisten.

For at blive gazellevirksomhed skal man i løbet af fire regnskabsår have haft positiv vækst hvert år - og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Hele kommunen er repræsenteret

Blandt de 14 lokale Børsen-gazeller finder vi både virksomheder baseret i Frederikssund, Skibby, Jægerspris og Slangerup.

"Vi skal glæde os over, at der er fremadstormende virksomheder i alle dele af vores kommune. Vi ved, at områdets etablerede erhvervsliv oplever gode tider lige nu, og det er meget positivt, at der også popper en række knapt så etablerede virksomheder op med fornemme væksttal."

Sådan lyder det fra Peter Bo Andersen, der er direktør i Frederikssund Erhverv. Han fortsætter:

"Erhvervslivet gør det fremragende i disse år, og det skaber en masse lokale arbejdspladser og en bedre kommunal økonomi. Det skal vi blive ved med at understøtte, for et stærkt og sundt erhvervsliv er fundamentet for en velfungerende kommune, der er attraktiv at bo i."

Her er gazellerne

Nedenfor kan du se, hvilke 14 virksomheder fra Frederikssund Kommune, der i år kan kalde sig gazeller.

Højdespringeren:

KVK ApS er den højest placerede Frederikssund-virksomhed på listen. Med en svimlende vækst på 870 % indtager tømrer- og snedkerfirmaet fra Vinkelvej en fornem 29. plads på landslisten med de i alt 2.113 gazellevirksomheder. Det er første gang, at KVK ApS kåres som gazelle.

Rekordholderen:

Mountain Top Industries bliver ved og ved. Igen i 2018 er virksomheden, der fremstiller ladløsninger til pickup-trucks, at finde på listen. Det er niende gang, at Mountain Top bliver gazellevirksomhed - en rekord, der bliver meget vanskelig at slå.

Fire på stribe:

CPH Trucking fra Skibby kan for fjerde år i træk kalde sig gazellevirksomhed. Den relativt unge transportvirksomhed opnåede i 2018 en vækst på hele 302 %.

Dobbelt op

Unicom Nordic ApS fra Frederikssund leverer IT- og telefoniløsninger til erhvervslivet – og det med stor succes. Vækstvirksomheden er at finde på gazellelisten for andet år i træk med en imponerende vækst på 443 %.

Fakta: De er også gazeller

  Pack-Engineering ApS, Frederikssund

  Lars Frederiksen ApS, Skibby

  CR Hvidevarer ApS, Frederikssund

  Hjerter Bonde Frederikssund ApS, Slangerup

  Frederikssund Pejsecenter A/S, Frederikssund

  Byg og Tjek ApS, Skibby

  Airgroup ApS, Jægerspris

  Malerfirmaet Peter Skriver ApS, Jægerspris

  Bang Nielsen A/S, Jægerspris

  Flise Bent A/S, Slangerup

Publiceret 15 December 2018 02:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.