Det har hele tiden været planen, at nøglen skulle drejes om i Frederikssund, når det nye supersygehus ved Hillerød står klart. Men nu bliver planerne måske ændret.

Det har hele tiden været planen, at nøglen skulle drejes om i Frederikssund, når det nye supersygehus ved Hillerød står klart. Men nu bliver planerne måske ændret.

Kovending: Hospital i Frederikssund undgår måske lukning

Problemer med overbelægning, flere ældre og flere indbyggere får nu Region Hovedstaden til at overveje at beholde afdeling i Frederikssund

Af
Henrik Gregersen

Efter et årti som dødsdømt hospital er der nu kort før lukketid opstået et reelt håb om, at det lokale hospital i Frederikssund alligevel undgår at blive lukket.

Problemer med overbelægning på Nordsjællands Hospital og udsigt til både endnu flere ældre og endnu flere indbyggere i området kan nemlig rokke ved planerne. Det siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til Lokalavisen:

"Jeg vil ikke love, at det ikke bliver lukket. Men jeg vil ikke lukke muligheden for, at vi muligvis henvender os til regeringen og beder om lov til ikke at lukke hospitalet i Frederikssund, når det det nye hospital i Hillerød står klart. Jeg betragter det ikke som usandslynligt, at det er dét, der bliver løsningen."

Fremskrivning

I forbindelse med en arbejdet med den såkaldte Hospitalsplan 2025 er der foretaget en demografisk fremskrivning, der indikerer, at der i 2030 vil være helt op mod 200.000 flere beboere i Nordsjælland end i dag, og at man i samme område vil have flere ældre indbyggere end i andre områder.

Dertil kommer, at der allerede i dag er problemer med overbelægning på Nordsjællands Hospital, og at antallet af sengepladser ikke bliver øget, når det nye supersygehus i Hillerød står klart:

"Der er nogle faresignaler, som vi er nødt til at forholde os til, og derfor skal vi have gennemført nogle flere dybdegående analyser af sengebehovet. Man kan overveje at sende flere patienter til Herlev, eller man kan eksempelvis undlade at lukke hospitalet i Frederikssund, der jo er et af de nyeste i regionen," siger Sophie Hæstorp Andersen til Lokalavisen.

Publiceret 11 December 2018 10:32