Snart er der julemarked i Slangerup. Foto: Mostphotos

Snart er der julemarked i Slangerup. Foto: Mostphotos

Slangerup Kirke holder julemarked

SLANGERUP Igen i år er der julemarked ved Slangerup kirke, i år den 8. december kl. 11-15. Forhåndsinteressen er meget stor. For folk ringer og vil vide mere og bestille standplads.

Der vil være salg af juletræer, ”bæverklemmer”, som er skumfiduser med bålristede kiks, salg af gløgg og æbleskiver. Der vil blive sunget julesalmer undervejs på markedet, hvor der vil være mulighed for at lave sine egne juledekorationer samt købe gaveartikler. Som noget nyt vil der nemlig være en gammeldags julebasar med salg af strik, lysestager, marmelader og andre lækkerier i julens tegn. Der vil vær amerikansk lotteri, hvortil der er er doneret præmier fra forretninger og private.

Der er gratis adgang og aktiviteter for både børn og voksne.

Alt salg går ubeskåret til sognets menighedspleje, som hjælper folk, der på den ene eller anden måde er kommet i klemme økonomisk.

Værdigt trængende kan ansøge sognets menighedspleje om julehjælp inden 15. december. Ansøgningen sendes eller afleveres Strandstræde 4 i Slangerup.

Publiceret 06 December 2018 11:21

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?