Snart er der julemarked i Slangerup. Foto: Mostphotos

Snart er der julemarked i Slangerup. Foto: Mostphotos

Slangerup Kirke holder julemarked

SLANGERUP Igen i år er der julemarked ved Slangerup kirke, i år den 8. december kl. 11-15. Forhåndsinteressen er meget stor. For folk ringer og vil vide mere og bestille standplads.

Der vil være salg af juletræer, ”bæverklemmer”, som er skumfiduser med bålristede kiks, salg af gløgg og æbleskiver. Der vil blive sunget julesalmer undervejs på markedet, hvor der vil være mulighed for at lave sine egne juledekorationer samt købe gaveartikler. Som noget nyt vil der nemlig være en gammeldags julebasar med salg af strik, lysestager, marmelader og andre lækkerier i julens tegn. Der vil vær amerikansk lotteri, hvortil der er er doneret præmier fra forretninger og private.

Der er gratis adgang og aktiviteter for både børn og voksne.

Alt salg går ubeskåret til sognets menighedspleje, som hjælper folk, der på den ene eller anden måde er kommet i klemme økonomisk.

Værdigt trængende kan ansøge sognets menighedspleje om julehjælp inden 15. december. Ansøgningen sendes eller afleveres Strandstræde 4 i Slangerup.

Publiceret 06 December 2018 11:21

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!