Lørdag den 8. december er der julebibliotek i Ferslev Kirke. Foto: Ferslev Kirke

Lørdag den 8. december er der julebibliotek i Ferslev Kirke. Foto: Ferslev Kirke

Julebibliotek i Ferslev Kirke

FERSLEV Lørdag d. 8. december kl. 14-15.30 inviterer Frederikssund Bibliotekerne og Ferslev kirke til julehygge i kirken. Denne eftermiddag bliver kirkebænkene omdannet til bogreoler, hvor du blandt andet kan finde julehistorier for børn og bøger om julen. Der serveres pebernødder, brunkager og varm kakao, og fra højttalerne strømmer lidt julemusik.

Slæng dig i en sækkestol, find et hyggeligt læsehjørne i kirken eller gem dig i prædikestolen med en god bog. Du kan også se på de udstillede krybbespil. Klokken 14.30 og 15.15 er der oplæsning af gode julehistorier for hele familien.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding. Der er mulighed for at låne bøgerne med hjem efterfølgende.

Publiceret 06 December 2018 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!