Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Er Statens gæld en uansvarlig forvaltning

FREDERIKSUND Folkeuniversitetet i Frederikssund indbyder til foredraget Staternes gæld - Europas Svøbe?. Foredraget holdes af professor, cand.polit. Jesper Jespersen fra Roskilde Universitetetscenter.

Statsgæld beskrives ofte som en byrde for samfundsøkonomien, der i særlig grad væltes over på kommende generationer. En i mange henseender uansvarlig og unfair forvaltning af samfundets og statens knappe ressourcer. Det er den populistiske fremstilling. Den britiske økonom John Maynard Keynes havde et andet syn på budgetunderskud og offentlig gæld. Han så disse primært som et resultat af en fejlslagen beskæftigelsespolitik - høj arbejdsløshed.

I dag kan vi konstatere, at USA er kommet væsentligt bedre gennem den økonomiske krise end de fleste europæiske lande. Der blev ført en aktiv penge-, finans- og budgetpolitik, der har under støttet den samfundsøkonomiske udvikling.

Foredraget holdes i Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund, torsdag den 6. december 2018, kl. 19.30. Billetter kan købes på www.fufsund.dk eller ved indgangen.

Publiceret 06 December 2018 11:22

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.