Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Er Statens gæld en uansvarlig forvaltning

FREDERIKSUND Folkeuniversitetet i Frederikssund indbyder til foredraget Staternes gæld - Europas Svøbe?. Foredraget holdes af professor, cand.polit. Jesper Jespersen fra Roskilde Universitetetscenter.

Statsgæld beskrives ofte som en byrde for samfundsøkonomien, der i særlig grad væltes over på kommende generationer. En i mange henseender uansvarlig og unfair forvaltning af samfundets og statens knappe ressourcer. Det er den populistiske fremstilling. Den britiske økonom John Maynard Keynes havde et andet syn på budgetunderskud og offentlig gæld. Han så disse primært som et resultat af en fejlslagen beskæftigelsespolitik - høj arbejdsløshed.

I dag kan vi konstatere, at USA er kommet væsentligt bedre gennem den økonomiske krise end de fleste europæiske lande. Der blev ført en aktiv penge-, finans- og budgetpolitik, der har under støttet den samfundsøkonomiske udvikling.

Foredraget holdes i Kulturhuset Elværket, Ved Kirken 6, 3600 Frederikssund, torsdag den 6. december 2018, kl. 19.30. Billetter kan købes på www.fufsund.dk eller ved indgangen.

Publiceret 06 December 2018 11:22

SENESTE TV

Bro gør Hornsherred attraktivt: Investor vil bygge 100 boliger

Ikast-firmaet Klimahuse A/S har en ny udstykning med omkring 100 boliger på vej ved Selsøvej i Skibby. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forslaget til en lokalplan for området er netop sendt til Frederikssund Kommune, oplyser Claus Keld Hansen, som er medejer af Klimahuse A/S til avisen.

Rejsegilde fejret med pølser og kakao

"Det er den bro, der kommer, som gør, at vi har kigget på den side af fjorden - det at man lige pludselig kan ramme Rådhuspladsen i København på tre kvarter, som nogle siger - eller det bliver i hvert fald væsentligt hurtigere end at køre omkring Roskilde. Skibby er en driftig by med en fantastisk natur, og der er alt det, man som familie har brug for, med nyt børnehus, skole og butikker," siger Claus Keld Hansen fra Klimahuse A/S til Frederiksborg Amts Avis.