Hanne Nielsen har 30 års jubilæum i ComputerCamp. Foto: Presse

Hanne Nielsen har 30 års jubilæum i ComputerCamp. Foto: Presse

Navne: Hanne Nielsen fejrer 30 års jubilæum hos ComputerCamp i Frederikssund

NAVNE Hanne Nielsen, der er 62 år og fra Jægerspris, havde for 30 år siden sin første arbejdsdag i it-virksomheden ComputerCamp som ansvarlig for økonomi og administration. Det er en rolle hun har varetaget lige siden.

Udover økonomi og løn tager hun sig også af medarbejdernes trivsel og husets drift. Her kan der godt være lidt at se til, for virksomhedens tyve ansatte holder til på førstesalen af Færgeparken 21, som var fødegang på det tidligere Frederikssund Sygehus.

Selv nåede Hanne Nielsen at være 12 år hos Topsil, inden en tidligere kollega headhuntede hende til ComputerCamp i 1988. Og hun erkender, at 30 år det samme sted kan lyde af meget.

"Men det er faktisk meget normalt at blive mange år i ComputerCamp. Atmosfæren er god, alle behandler hinanden som voksne mennesker, og man bliver ved med at udvikle og efteruddanne sig. Og da mine børn var små, syntes jeg det var en stor fordel at arbejde i så kort afstand fra vores hjem i Jægerspris, hvor min mand og jeg fortsat bor," siger Hanne Nielsen.

Hun har dog ikke tænkt specielt meget over, hvor længe hun skal fortsætte i ComputerCamp. Men som hun selv siger, så kommer det jo an på helbredet, som holdes ajour med løbeture og Zumba, og om ComputerCamp fortsat har brug for hende, hvilket nok heller ikke bliver noget problem foreløbigt.

Virksomheden har nemlig rygende travlt og stor succes med at levere medlemsløsninger til professionelle medlemsorganisationer såsom Finansforbundet, Danmarks Jægerforbund og forskellige faglige organisationer.

I dag leveres den type it-programmer fra skyen. Men da Hanne startede for tre årtier siden, foretog ComputerCamp en stor investering med købet af et en stor server til omkring 250.000 kr.

"Jeg mener, vi afskrev serveren i regnskabet over en tiårig periode. I dag går man bare ud og lejer noget plads i et datacenter for næsten ingen penge. Jo, meget har naturligvis ændret sig i it-branchen de seneste 30 år," siger hanne Nielsen, som af kollegerne beskrives som både pligtopfyldende, trofast, hjælpsom, smilende og det man på godt dansk kalder et ordentligt menneske.

Publiceret 05 December 2018 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.