Marie-Louise Bjerg og ægtefællen Lars solgte sidste år aktiemajoriteten i Mountain Top. Men virksomheden fortsætter den vækstkurs, parret indledte.

Marie-Louise Bjerg og ægtefællen Lars solgte sidste år aktiemajoriteten i Mountain Top. Men virksomheden fortsætter den vækstkurs, parret indledte. Foto: Nikolai Linares / Ritzau /Scanpix

Rekordoverskud hos Mountain Top

Frederikssund-virksomheden præsterede overskud på 124 millioner kroner i det forgangne regnskabsår

Af
Henrik Gregersen

Det går intet mindre end forrygende for den Frederikssund-baserede virksomhed Mountain Top.

Således viser det netop offentliggjorte årsregnskab et overskud på svimlende 124 millioner kroner mod også imponerende 84 millioner kroner det foregående år.

Og det er ikke bare på bundlinien, der er tale om en succeshistorie.

I løbet af de seneste fem år er antallet af medarbejdere vokset støt fra 50 i 2013 til 163 i år.

Mountain Top Industries er en af de førende leverandører på det globale pick-up truckmarked, hvor de leverer lad-løsninger til nogle af verdens største bilmærker med base i Pedersholmparken i Frederikssund.

Den succesrige virksomhed blev grundlagt af Marie-Louise og Lars Bjerg i 1978, og efter en hård i finanskrisens første år har vækstkurven for alvor peget opad, og der er blandt andet blevet investereet i nye produktionsfaciliteter i Frederikssund.

I 2017 købte den nordiske kapitalfond Axcel aktiemajoriteten i virksomheden.

Publiceret 04 December 2018 11:44

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.