Marie-Louise Bjerg og ægtefællen Lars solgte sidste år aktiemajoriteten i Mountain Top. Men virksomheden fortsætter den vækstkurs, parret indledte.

Marie-Louise Bjerg og ægtefællen Lars solgte sidste år aktiemajoriteten i Mountain Top. Men virksomheden fortsætter den vækstkurs, parret indledte. Foto: Nikolai Linares / Ritzau /Scanpix

Rekordoverskud hos Mountain Top

Frederikssund-virksomheden præsterede overskud på 124 millioner kroner i det forgangne regnskabsår

Af
Henrik Gregersen

Det går intet mindre end forrygende for den Frederikssund-baserede virksomhed Mountain Top.

Således viser det netop offentliggjorte årsregnskab et overskud på svimlende 124 millioner kroner mod også imponerende 84 millioner kroner det foregående år.

Og det er ikke bare på bundlinien, der er tale om en succeshistorie.

I løbet af de seneste fem år er antallet af medarbejdere vokset støt fra 50 i 2013 til 163 i år.

Mountain Top Industries er en af de førende leverandører på det globale pick-up truckmarked, hvor de leverer lad-løsninger til nogle af verdens største bilmærker med base i Pedersholmparken i Frederikssund.

Den succesrige virksomhed blev grundlagt af Marie-Louise og Lars Bjerg i 1978, og efter en hård i finanskrisens første år har vækstkurven for alvor peget opad, og der er blandt andet blevet investereet i nye produktionsfaciliteter i Frederikssund.

I 2017 købte den nordiske kapitalfond Axcel aktiemajoriteten i virksomheden.

Publiceret 04 December 2018 11:44

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!