Fra venstre Charlotte Linde Bentzen sammen med urmager Peter, Michelle, Lene og Karin i deres nyrestaurerede forretning. Foto: Birgitte Masson

Fra venstre Charlotte Linde Bentzen sammen med urmager Peter, Michelle, Lene og Karin i deres nyrestaurerede forretning. Foto: Birgitte Masson

Frederikssunds ældste guldsmed og urmager har fået et ansigtsløft

Guldsmedeforretningen Carlo Christiansen er blevet renoveret. Væk er de mørke gulve og det lave loft. I dag fremstår butikken lys og luftig

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Når kunderne træder ind ad døren til Guldsmed Carlo Christiansen kommer der to reaktioner. Enten lyder der et 'Hold da op, der er sørme sket noget', eller også vil de bare købe et par øreringe og har fokus rettet mod en af de blankpolerede glasmontre. Det fortæller Charlotte Linde Bentzen. Og hun er glad. Forretningen, som har ligget i Frederikssunds gågade siden 1965, har netop gennemgået en større renovering.

"Hele processen i istandsættelsen har spillet max. Det var vigtigt for mig, at vi bibeholdte det gamle, kendte udtryk. Men bortset fra det så har vi hævet loftet knap en meter. Man kan sige, at vi ikke har bygget ud, vi har bygget op." Charlotte Linde Bentzen smiler og fortæller, at der også er kommet nyt gulv, og så er der blevet flyttet rundt, tilføjet nyt inventar, belysning, forretningen er blevet malet og har i det hele taget fået en kæmpe make-over.

"Faktisk er det Georg Jensens skyld. For vi er en stor kunde hos dem, og på et tidspunkt spurgte de, om de måtte forære os nogle møbler, så det blev faktisk startskuddet til renoveringen af hele forretningen. Du ved, det er ligesom når man maler køkkenet derhjemme, så skal stuen pludselig også have en omgang. Det ene tager det andet med sig."

Det gamle facadeskilt dukkede pludselig op under renoveringen, og kan nu ses indenfor i butikken. Foto: BM

Det gamle facadeskilt dukkede pludselig op under renoveringen, og kan nu ses indenfor i butikken. Foto: BM

At der også var overraskelser undervejs, er et gammelt originalt facadeskilt, der nu står indenfor i forretningen, et synligt bevis på.

"Da vi skulle have det nye facadeskilt op, kom installatøren pludselig farende ind i forretningen til mig. Jeg frygtede, at der var sket noget. Men det viste sig, at det gamle, originale facadeskilt pludselig var dukket op omme bag det eksisterende skilt. Så nu hænger det her i butikken," fortæller Charlotte Linde Bentzen og kigger op på det lange træskilt i douce farver, hvor Carlo Christiansen står skrevet kursiv. Det er stifteren, der åbnede sin guldsmedeforretning på Nørregade i København, for efter nogle år at flytte til Frederikssund. I dag fremstår forretningen skarp og nyrenoveret, men stadig med et strejf af historiens vingesus.

Publiceret 04 December 2018 11:31

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.