Hans Andersen.

Hans Andersen.

Begejstret Hans Andersen efter forlig om finanslov: "Nu kommer første skridt mod motorvejen

Der står Frederikssund flere steder i finansloven for 2019, som regeringen og Dansk Folkeparti kunne præsentere fredag. Mest opsigtsvækkende er de gode nyheder for borgere og virksomheder, der har ventet på nyt om Frederikssundmotorvejen.

For finanslovsparterne er enige om at opdatere den ti år gamle VVM-undersøgelse af Frederikssundmotorvejen.

Det vækker begejstring hos den lokale Venstrepolitiker Hans Andersen, der har været med til at kæmpe motorvejenes kamp:

”Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes at kæmpe Frederikssundmotorvejen på finansloven. For det her er et stort skridt mod færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen – nu lægger vi helt fremme i forhold til at få del i de trafikmilliarder, som regeringen og Dansk Folkeparti skal forhandle uddelingen af på den anden side af nytåret”, siger Hans Andersen og understreger i en pressemeddelelse, at man bestemt ikke skal være skuffet, hvis man havde håbet på en pose penge til at påbegynde motorvejsprojektet:

” Det her et første skridt, og vi er meget tæt på at være i mål nu, det tør jeg godt at sige. Jeg synes, der er rigtig god grund til at være glad, hvis man håber på motorvej hele vejen til Frederikssund.”, siger Hans Andersen.

Rabat til pendlere

Derudover er det en realitet, at den ventede skatterabat til pendlere på den kommende Kronprinsesse Marys Bro er med i regnestykket for statens budget.

Hans Andersen har tidligere kunnet fortælle, at han har været i dialog med både transportministeren og skatteministeren for at sikre et økonomisk plaster til pendlerne:

” Et stort flertal på Christiansborg holder fast i brugerbetalingen, så det har været vigtigt for mig at kæmpe en skatterabat hjem. Det er et lille plaster, men jeg er glad for, at det lykkedes”, siger Hans Andersen, som desuden glæder sig over, at der er fundet plads til Nationalparken Nordsjælland på finansloven:

”Nationalparkerne har fået en ekstra million i budgettet, og det betyder, at vi kan få endnu mere glæde af vores naturperler Kongernes Nordsjælland og Skjoldungernes Land”.

Endelig er regeringen og Dansk Folkeparti enige om at afsætte 0,5 mio. kr. årligt til udkantsgymnasier i perioden 2019-2022. Frederikssund Gymnasium er en af de gymnasier, der kan se frem til flere penge i budgettet til at sikre kvalitet i undervisningen:

”Det er gode nyheder for vores unge mennesker”, siger Hans Andersen og afslutter: ”Alt i alt, synes jeg, at alle os i og omkring Frederikssund kan glæde os over finansloven”, slutter Hans Andersen.

Glæde hos DF

Også hos Dansk Folkeparti er der lokal tilfredshed:

"Det er glædeligt, at det med finanslovsaftalen for 2019 er lykkedes at sikre et tilskud til gymnasier i tyndt befolkede områder.

For vores lokalområde betyder det, at både Frederikssund gymnasium og Frederiksværk gymnasium og HF får ekstra økonomisk støtte de kommende fire år, da det er vigtigt for os i Dansk Folkeparti, at der ungdomsuddannelser i alle dele af Danmark," hedder det i en kommentar fra Marlene Harpsøe

Publiceret 04 December 2018 15:39

SENESTE TV

DEBAT: 3.d – verdens sødeste studenter

Da vores datter for nogle uger siden sprang ud som student fra Frederikssund Gymnasium, var glæden stor, men den blev hurtigt iblandet bekymring, når talen faldt på den traditionsrige vogntur med besøg i hjemmene.

Det skortede nemlig ikke på advarsler, bitre erfaringer og rædselshistorier fra nær og fjern om studenterklasser, der med druk, svineri og tøjlesløs adfærd havde hærget de små hjem, mens hændervridende forældre sagesløse så til, og utallige var derfor opfordringerne til at afvikle seancen med de vilde horder i haven og ikke under nogen omstændigheder indenfor.

Således bevæbnet med gruopvækkende øjenvidneberetninger grublede vi i nogle dage over, hvordan vi skulle gribe studenterbesøget an.

Til slut valgte vi at tage imod de nybagte studenter på præcis samme måde som alle vore andre gæster, - inden døre og uden at flytte indbo og løsøre!

Og lad det være skrevet med flammeskrift! Alle dystre spådomme og bange anelser blev gjort til skamme, for studenternes besøg var en oplevelse for livet, vi med glæde tænker tilbage på.

Smilende, fornuftige og velopdragne unge indfandt sig i god ro og orden på vores matrikel, hvorefter der blev hygget og sludret.

Alle gav høfligt hånd, både da de kom og gik, og der blev takket for maden og invitationen til at gæste vores hjem! Vi var imponerede!

3.d, - I er skønne unge mennesker, som gør jeres familier ære!

Da vi ikke kan rose jer personligt for en forbilledlig opførsel, håber vi, vores budskab når jer på denne måde. 1000 tak for jeres besøg og måde at være på!

Vi er stolte af jer og medgiver jer alle vore bedste anbefalinger!Vær altid velkomne hos os en anden gang og lykke til i livet fremover, - jer skal det nok gå godt.

DEBAT: Et fælles ansvar

Et klimafokus uden historisk fortilfælde har i den grad sat dagsordenen for en stor del af debatten ved de nu overståede valg.

Ja ja nok har spørgsmålet om indvandring stjålet det største rampelys, trods mere fokus på tonen end indholdet, men det med klimaet er jo også bare lidt mere uhåndgribeligt, lidt mindre aktuelt lige nu og så kræver det unægteligt lidt mere samarbejde fra cirka 7 milliarder andre mennesker.

Til gengæld behøver vi her ikke kun bede andre om at finde en løsning, vi får selv lov at være en del af den. For du og jeg har akkurat ligeså stort et ansvar overfor de 7 milliarder, som de hver især har overfor os.

Så med krydserne sat og fingrene krydset er det måske på tide, at overveje hvad vi selv kan gøre de næste 4 år, inden vi igen får mulighed for stemme en ny flok noble klimariddere til en plads ved den runde jord. Jeg kunne f.eks. tage mig sammen og slukke motoren, når jeg for 8. gang på en uge holder 10 min. i tomgang, og venter på at Kronprins Frederiks Bro går ned.

Og når nu bilen er slukket og dermed også den dejlige aircondition, kunne jeg jo bruge de 10 min på at bevæge mig ud i den friske luft, og bede de 30 biler der holder foran mig om at gøre det samme.

Med lidt held når jeg også at gribe et par McDonald’s-poser og en enkelt grænsehandlet dåsecola på vejen, som jeg pænt kan levere tilbage til de billister, der uheldigvis har tabt dem. Det er jo synd, hvis den gode klimasamvittighed de lige har opnået ved at stemme miljøvenligt, skal ødelægges af den slags uheld...

Det efterlader blot håbet om at både nutidens og fremtidens beslutningstagere, i disse for hvort klima så svære tider, erkender nødvendigheden af en ukuelig politisk stålsathed, og måske på 100-års dagen for all-time mesteren i denne disciplin Winston Churchills hyldest til RAF, med rette tillader sig at kopiere og omskrive hans bevingede ord til en konklusion på en samlet verdens klimaindsats.

“Aldrig har så mange haft så mange at takke for så meget”