Højhuset på Heimdalsvej i Frederikssund er kendt for at have beboere fra forskellige nationaliteter, hashsalg og bandekriminalitet. Men her bor også ganske almindelige mennesker, som elsker at bo der og som ikke kunne drømme om at flytte derfra. Foto: Team

Højhuset på Heimdalsvej i Frederikssund er kendt for at have beboere fra forskellige nationaliteter, hashsalg og bandekriminalitet. Men her bor også ganske almindelige mennesker, som elsker at bo der og som ikke kunne drømme om at flytte derfra. Foto: Team

Unge terroriserer boligområde

Trusler, hærværk, tyveri og svineri er en del af hverdagen for beboerne i Højhuset på Heimdalsvej som mener, at problemerne er eskaleret

Af
Team

FREDERIKSSUND 'Lede møgso', 'Skal jeg smadre dig - din fucking luder,´ 'Fuck af'. Det er bare nogle af de gloser, beboerne i Højhuset på Heimdalsvej - ifølge beboerne - indimellem må lægge øre til, når de bevæger sig udenfor deres hjem.

For skal de ned med skraldet, i vaskeriet eller noget helt tredje, og vover at sige noget til den hårde kerne af unge mennesker som holder til ved Højhuset, så er det ofte, hvad de får igen, nogle gange kombineret med en smadret - eller afbrændt bil.

'Dem på bænken passer på os'

Området har længe haft politiets og kommunens bevågenhed, men i stedet for at være kommet de mange episoder med hashhandel, trusler, tyveri, hærværk, bl.a. i form af bilbrande, og det omfattende svineri til livs, føler nogle beboere, at problemet i år for alvor er eskaleret.

"Det er blevet rigtig slemt," fortæller en beboer, som ønsker at være anonym af frygt for represalier ved at stå frem. Vi kalder hende M.

"I de år jeg har boet her, har der altid været nogle unge mennesker som har lavet ballade, du ved drengestreger og sådan noget. Og så er der dem på bænken, men de passer jo på os."

Imidlertid har M intet positivt at sige, om den gruppe af unge som terroriserer området ved Heimdalsvej. I følge en anden beboer i Højhuset, som også ønsker at være anonym, gælder det om ikke at sige noget som kan provokere de unge.

"Jeg siger som regel hej, når jeg ser dem, for ellers har jeg ingen bil," fortæller S og nævner i flæng episoder fra i sommer, hvor beboerne i Højhuset, trods det varme vejr, ikke kunne opholde sig ved de udendørs borde og bænke.

"De sidder der. Eller står der, for de tramper på bordene, sætter ild til ting og sviner ganske forfærdeligt. Der er så ulækkert, når de har været der," siger S og fortsætter:

"De smider bare deres energidrikke, juicebrikker og pizzabakker. Det ligger alle vegne, så kan vi betale en mand for at gå og rydde op efter dem." M nikker og fortæller, at hun ikke tør komme alene hjem, når det er mørkt.

"Først når døren smækker efter mig i elevatoren, er jeg rolig."

Sælger hash til de unge

"Der er også mange, som ikke tør gå i vaskeriet efter klokken 11 om formiddagen. De unge sover jo længe, men sidst på formiddagen er de her, fordi de sælger hash til de unge, vist nok fra Campus, som hver dag kommer og køber i frikvarteret. I sommer sad de i børnehaven (på Skuldsvej, red.) og lavede små hash-poser til videresalg. Vi har kunnet se det lige så tydeligt fra vores altan," fortæller M.

"Ja," siger S og fortsætter: "Det er et rend. Vi har inviteret politiet til at sidde her, så de kan se det med deres egne øjne. Men dem ser vi jo næsten ikke mere."

De to kvinder, som Lokalavisen taler med, er begge enige om, at siden den ny struktur hos Nordsjællands Politi trådte i kraft i begyndelsen af september, har der været langt mellem besøgene fra ordensmagten.

"Førhen patruljerede de her meget oftere. Og det gjorde, at vi følte os trygge. Selvom vi har fået et nummer til en områdebetjent, som vi kan ringe på, så er det ikke så ofte vi ser ham," siger M. Hun fortæller, at hun ikke har tænkt sig at ringe 114, næste gang hun ser noget kriminelt ved Højhuset.

"Så skal man opgive navn og adresse. Jeg vil ikke opgive noget som helst. Og jeg ved, at flere har det på samme måde. Der er nogle beboere, som har anmeldt en episode hernede fra, som nu skal i retten og vidne. Det skal jeg bestemt ikke nyde noget af," siger M.

Publiceret 20 November 2018 08:56

SENESTE TV