Politiets hunde er rykket tættere på Heimdalsvej. Dels er Station Vest i Frederikssund nu base for færdselspolitiet og hundepatruljerne. Samtidig er politiet begyndt at træne deres firbenede på Campus, hvor pladsen er velegnet til det. Foto: Mostphotos

Politiets hunde er rykket tættere på Heimdalsvej. Dels er Station Vest i Frederikssund nu base for færdselspolitiet og hundepatruljerne. Samtidig er politiet begyndt at træne deres firbenede på Campus, hvor pladsen er velegnet til det. Foto: Mostphotos

Fælles forebyggelse skal gøre boligområde tryggere

Et intensiveret samarbejde mellem SSP, politi og boligselskab skal sikre trygheden for beboerne på Heimdalsvej

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Over 80 medarbejdere i Frederikssund Kommune er tilknyttet SSP-netværket. Deres opgave er blandt andet at forebygge kriminalitet og være mellemled mellem unge, kommunen og politiet - overalt i kommunen. Alligevel lægger SSP- og Exit koordinator Jacob Holm Jørgensen ikke skjul på, at fokus er skærpet ved blandt andet Heimdalsvej, herunder Højhuset.

"Vi har et godt samarbejde med politiet og boligforeningerne, hvor vi hele tiden holder hinanden opdateret," fortæller Jacob Holm Jørgensen og fortsætter:

"I området omkring Heimdalsvej foretages flere tryghedsskabende indsatser i form af øget synlighed, patruljering og ugentlige møder, hvor politi og SSPs Gadeteam mødes og udveksler oplysninger. Indimellem arrangeres der også Tryghedsvandringer. Her kan borgerne sammen med SSP, boligselskabet og politiet gå en tur i området og se på, om noget kan forbedres, så borgerne kan føle sig trygge. Vi taler om det borgerne oplever, og hvad vi kan gøre."

Fokus på de yngre

Den hårde kerne af kriminelle, utryghedsskabende unge, som nogle beboere i Højhuset føler sig generet af, er i følge Jacob Holm Jørgensen imidlertid slet ikke fra byen.

"De kommer udefra, parkerer deres bil og laver deres forretninger, for så at køre væk om aftenen. Det er en politiopgave og ikke vores," siger Jacob Holm Jørgensen og fortsætter:

"Mine medarbejdere har fokus på de yngre. De har øje på, hvem der er tiltrukket af det kriminelle miljø. Ser vi de unge stå sammen med nogle af de kriminelle, så tager vi en snak med dem. Vi prøver at få dem til at tage det rigtige valg. Vi kontakter forældrene, og ser på om de passer skolen, og på hvordan det i det hele taget går. Har de et sundt fritidsliv? Måske er det en sag for familieafdelingen," fortæller Jacob Holm Jørgensen og understreger, at det kan være unge fra alle lag i samfundet.

"Det kan være, at deres forældre arbejder meget, eller at de unge er overladt til sig selv, fordi forældrene ikke har overskud til dem. Endelig er nogle unge bare på det forkerte sted - det forkerte tidspunkt."

Ifølge nogle af beboere i Højhuset så er problemerne i området eskalleret det seneste år. Jacob Holm Jørgensen er imidlertid af en anden opfattelse:

"Jeg vil vove den påstand, at tygheden i området er højere nu end tidligere. Flere af de toneangivende kriminelle fra miljøet omkring Heimdalsvej er i øjeblikket varetægtsfængslet," siger Jacob Holm Jørgensen og tilføjer:

"Men det er heller ikke dårligt, at vi har fået narkohundene placeret i Frederikssund."

Publiceret 20 November 2018 08:55