I forbindelse med juletræstændingen er der igen i år mulighed for at opfylde et gaveønske for anbragte børn. Deres ønsker er placeret som sedler på træet, som kan tages ned af interesserede. Foto: Foli Media

I forbindelse med juletræstændingen er der igen i år mulighed for at opfylde et gaveønske for anbragte børn. Deres ønsker er placeret som sedler på træet, som kan tages ned af interesserede. Foto: Foli Media

Juletræstænding i Frederikssund

Frederikssund Handel inviterer til Black Friday og juletræstænding fredag d. 23. november ved Vandkunsten i gågaden, hvor julemanden og hans kone lægger vejen forbi.

Bymidten i Frederikssund kommer traditionen tro til at summe af jul, når der inviteres til juletræstænding og Black Friday fredag 23. november fra kl. 16.

Menuen står på varme æbleskiver, hed kakao og kaffe, saftige juleboller, brændte mandler, levende musik og meget mere.

Derudover vil julemanden og hans yndige kone i år også lægge vejen forbi og hilse på Frederikssunds børn.

Årets juletræ vil denne dag også være pyntet med juleønsker fra anbragte børn, som man kan indfri, hvis man har lyst til det. På selve træet hænger instruktion til “ønsketræet”.

Man kan på denne dag også sikre sig et solidt forspring på gaveindkøbene i gågadens butikker, som står klar med gode tilbud og et lækkert sortiment.

PROGRAMMET

  kl. 10-20: Aktiviteter og gode tilbud i butikkerne

  kl. 16-18: Julemusik og juleboder med julegodter

  kl. 16-18: Mød julemanden og han kone

  kl. 16.30: Musikskolens juleoptogsorkester spiller i gågaden

  kl. 16.45: Musikskolens juleoptogsorkester underholder ved Vandkunsten

  kl. 17.00: Borgmesteren holder tale og træet tændes.

  kl. 17.10: Gratis juleboller til børnene (de første 300 børn)

  kl. 17.10: Pluk et ønske fra "Ønsketræet", og vær med til at hjælpe et udsat barn

  Flere butikker holder åbent til kl. 22

Publiceret 17 November 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?