Michael Tøgersen har grebet megafonen i et forsøg på at råbe Christiansborgs politikere op. Støtten hos Pia Adelsteen og Kim Christiansen (DF) er dog allerede sikret. Foto: Jakob Markert

Michael Tøgersen har grebet megafonen i et forsøg på at råbe Christiansborgs politikere op. Støtten hos Pia Adelsteen og Kim Christiansen (DF) er dog allerede sikret. Foto: Jakob Markert

Motorvejs-krav nåede Christiansborg

Omkring 50 borgere tog torsdag eftermiddag turen fra Frederikssund til Christiansborg, hvor de blev mødt af Pia Adelsteen og Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti. Formålet var at få afsat penge til Frederikssundsmotorvejen på årets Finanslov.

Af
Jakob Markert

Det var en gruppe på omkring 50 engagerede borgere fra Frederikssund og omegn, der torsdag eftermiddag kl. 16.03 steg ud af H-toget på Nørreport st. Med sig havde de store bannere med teksten: ”Frederikssundsmotorvej NU!”, som blev foldet ud, da flokken begyndte at bevæge sig ned ad Købmagergade i retning mod Christiansborg.

I forsamlingen gik snakken lystigt om, hvor svært det i dag er at undgå bilkøen på turen fra Frederikssund til København. Derfor havde det også en slags pointe i sig selv, at ’demonstranterne’ ankom med s-toget, men ifølge initiativtager Michael Tøgersen havde den besværlige transport til København måske også den negative konsekvens, at deltagerantallet ikke var helt så højt som håbet:

”Jeg må erkende, at vi har modtaget tilkendegivelser om at deltage fra flere end dem, som er dukket op. Vi har åbenbart mange sofavælgere i Frederikssund. Det skyldes selvfølgelig også, at der er nogen, der stadig er på arbejde nu, og så kan man jo også sagtens forestille sig, at der sidder nogen fanget i en bilkø på vej herind,” sagde han med et glimt i øjet.

På Facebookbegivenheden ”Demonstration for Frederikssundsmotorvej (på Finansloven) NU!” havde mere end 350 på forhånd været inde og klikke, at de var interesseret i at deltage i arrangementet.

Chokeret over Finanslovsforslag

Michael Tøgersen tog initiativ til demonstration, da han så, at der umiddelbart heller ikke i år bliver afsæt penge på Finansloven til motorvejen. Derfor frygter han nu, at motorvejsprojekter til Hillerød og i Jylland overhaler Frederikssund indenom.

”Jeg fik mig et chok, da jeg læste regeringens finanslovsforslag igennem, og jeg fandt ud af, at der stadig ikke er bevilliget penge til Frederikssund. Vi er jo nødt til at få sat gang i processen, og der undrer det mig, at det tilsyneladende ikke kommer til at ske i år, især når man tænker på, at det vil koste tæt på gratis,” fortæller Michael Tøgersen og fortsætter:

”Nu snakker de jyske transportordførere på Christiansborg så igen om at bygge motorvej i Jylland, selvom der slet ikke er tvivl om, at vi har meget mere brug for det i Frederikssund. Så længe den ikke er bygget, så koster det arbejdspladser i kommunen, og gør at vi bliver fastholdt som en slags udkantsnordsjælland.”

Demonstrationen gik fra Nørreport til pladsen ved Thorvaldsens Museum, da selve slotspladsen pt. bliver renoveret. Foto: Jakob Markert

Demonstrationen gik fra Nørreport til pladsen ved Thorvaldsens Museum, da selve slotspladsen pt. bliver renoveret. Foto: Jakob Markert

Opbakning fra DF

Da marchen nåede til Christiansborg, stod transportordfører Kim Christiansen samt Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti klar til at tage imod, og de lovede forsamlingen, at de ville gøre, hvad de kan for at få afsat pengene til en ny VVM-undersøgelse, så området, hvor motorvejen skal ligge, vil være klar til at blive bebygget, så snart der bliver frigjort penge til det i statskassen.

”Hvorfor ikke udnytte ventetiden og få lavet en supplerende VVM-undersøgelse nu? Vi er nødt til at vise fremdrift i projektet og sende et signal til virksomhederne,” sagde Kim Christiansen til forsamlingen og kom så med en beroligende melding:

”Nu snakker nogle om, at Hillerød kommer og overhaler Frederikssund inden om, men det kommer ikke til at ske. Frederikssund er førsteprioritet, og jeg er sikker på, at hele regeringen har en interesse i det. Pengene til det er der bare først i 2020. Så nu er opgaven at gøre alt klar, så vi med det samme kan køre gravemaskinerne ud, når pengene er der,” sagde han.

Publiceret 16 November 2018 00:00

SENESTE TV