Ved denne p-plads blev en 19-årig ung kvinde og hendes kæreste overrasket af en maskeret mand en fredag nat for to uger siden. Kvinden og hendes kæreste er overbeviste om, at han havde ondt i sinde. Foto: BM

Ved denne p-plads blev en 19-årig ung kvinde og hendes kæreste overrasket af en maskeret mand en fredag nat for to uger siden. Kvinden og hendes kæreste er overbeviste om, at han havde ondt i sinde. Foto: BM

Unge passet op i nattemørket af maskeret mand

Et bizart møde med en maskeret mand på en øde og mørk Græse Strandvej kunne efter alt at dømme være endt fatalt for Diana Beckhaugs datter. Nu advarer hun andre unge

Af
Birgitte Masson

FREDERIKSSUND Diana Beckhaugs datter glemmer aldrig den karakteristiske mandestemme, som talte til hende i mørket natten til lørdag den 27.oktober. Den 19-årige unge kvinde var ædru, da hun sammen med sin kæreste var på vej hjem fra fødselsdagsfest på Byvej omkring klokken 01.30. Og da hjemmet i Græse Bakkeby ikke var langt væk, valgte kæresteparret at tilbagelægge turen til fods, trods visheden om at begge forældrepar altid vil hente fra fest - uanset tid og sted.

I mørket og skovtykningen tæt ved en lille p-plads på Græse Strandvej får hun pludselig øje på omridset af en voksen mand. Han er mørkklædt og maskeret, sandsynligvis med hættetrøje eller sort jakke med hætte trukket over hovedet og ned i ansigtet. Hun kan se, at han sniger sig hen imod dem, og trods mørket registrerer hun ham svagt - men sikkert. Hun undrer sig straks over hans adfærd.

Den unge kvinde råber manden an, der noget overrumplet fremstammer nogle få ord.

Diana Beckhaug fortæller, at det var, da manden var kommet så tæt på hendes datter og kæresten, at han fik kolde fødder:

"Da manden kan høre kærestens mandestemme, opgiver han tilsyneladende sit forehavende. Han lister ind i bevoksningen og gemmer sig først bag et træ, for straks bagefter at skynde sig ind i skovtykningen."

Husker hans stemme

I følge Diana Beckhaug blev der med det samme slået alarm til politiet.

Efterfølgende har episoden af gode grunde ikke kun rystet forældrene til de unge mennesker, for datteren og hendes kæreste har også svært ved at glemme den maskerede mand.

"De er foruroliget over hændelsen med mandens ejendommelige påklædning og opførsel på et øde sted og midt om natten op til en weekend, hvor mange unge er på vej hjem til fods efter fest. Min datter og hendes kæreste har en klar formodning om, at den pågældende maskerede mand den nat ikke havde et legalt ærinde i mørket på Græse Strandvej."

Diana Beckhaug advarer nu andre unge:

"Der er kun en grund til, at vi står frem og fortæller om episoden; Jeg er ikke i tvivl om, at der er en afvigende person derude, og han må godt vide, at der er fokus på ham. Det er min helt klare opfattelse, at det ikke er første gang, han har stået der, og formentlig heller ikke sidste. Der er en grund til, at han vælger et øde, og det mest uoplyste område på Strandvejen. Jeg vil gerne opfordre borgere i området til at være agtpågivende. Unge mennesker skal ikke gå hjem alene eller i meget små grupper," siger Diana Beckhaug. Hun nævner episoden, som udspillede sig for to år siden. Nogenlunde samme sted, angiveligt samme fremgangsmåde.

"Dengang blev en 14-årig pige overfaldet og væltet af cyklen af en maskeret mand, men gerningsmanden blev forstyrret, da en knallertkører tilfældigvis kom forbi på Græse Strandvej. Denne gerningsmand blev mig bekendt aldrig fundet," fortæller Diana Beckhaug, som synes de to episoder minder påfaldende meget om hinanden.

"Min datter fortæller, at hun aldrig glemmer mandens stemme. Og møder hun ham en dag, uanset om det er i køen i supermarkedet eller et andet sted, så vil hun ikke kunne genkende hans ansigt, deriomod vil hun kunne huske hans stemme."

Ifølge Diana Backhaugs datters oplysninger, var manden ca. 180-185 cm høj og i alderen 40 plus.

Af hensyn til efterforskningen er enkelte kerneoplysninger i sagen tilbageholdt fra offentligheden. Disse kan ved en evt. konfrontation afgøre, om man har fat i den rigtige person.

Publiceret 15 November 2018 11:14

SENESTE TV